Izjemni Ed Whitlock!

Izjemni Ed Whitlock!
21.09.2012 AVTOR: Uroš Buh
Hitri starec iz Kanade postavil nov svetovni rekord v polmaratonu.

81–letni Kanadčan Ed Whitlock je preteklo nedeljo postavil nov svetovni rekord na polmaratonski razdalji v svoji starostni kategoriji. In da ne bi mislili, niti slučajno ne gre za kakšen skromen čas, temveč za konkreten rezultat – 1:38:59. Tisti, ki ste že kdaj tekli pod uro in štirideset minut najbrž veste, koliko truda zahteva takšen dosežek, njemu pa je to uspelo po komaj nekaj tednih treninga.

Seveda je govora o izkušenem maratonskem kavljcu, ki je lani postavil nov svetovni rekord tudi na polni maratonski razdalji v kategoriji nad 80 let in sicer 3:15:54. Le mesec dni po tem je padel na ledu in si nesrečno zlomil rebro, zaradi česar ni mogel več mesecev konkretno trenirati. Njegova dnevna rutina namreč obsega dve do tri ure teka.

“Letos sem imel kar nekaj težav s poškodbami in nisem v najboljši formi. Precej mi je odleglo, ko sem na koncu le uspel popraviti svetovni rekord, saj sem mislil, da mi ne bo uspelo. Proga je bila ravninska, vremenske razmere pa so bile zelo dobre, z malo vetra in nizkimi temperaturami, je povedal novi svetovni rekorder Ed Whitlock.

No, za Kanadčana pa to še ne pomeni zaključka sezone, saj je 14. oktobra v Torontu na sporedu maraton, kar je vsega 45 minut od njegovega doma v Miltonu. “Nisem še stoodstoten ali bom nastopil na polmaratonski ali maratonski razdalji, a nagibam se k polnemu maratonu. Moja pričakovanja pa tokrat niso previsoka, saj moram še veliko storiti, da bom prišel nazaj v formo, kot sem jo imel pred poškodbo.

Jah, le redkokdo na tem svetu ima možnost, postaviti se v njegovo kožo in razumeti njegovo voljo. Čestitke!

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ