Kaj morate vedeti o športnih urah

Kaj morate vedeti o športnih urah
17.06.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Si kupujete uro za tek, a v poplavi ponudbe ne veste, kaj izbrati? Da bo izbira lažja, poskusite slediti spodnjim nasvetom.

Za kaj jo potrebujete
Kot prvo morate vedeti, za katero aktivnost boste uro potrebovali – je to tek, kolesarjenje, plavanje ali kaj drugega? Nekatere ure so namreč specializirane izključno za tek, spet druge vam nudijo še možnosti za spremljanje drugih športnih aktivnosti.

Kakšne lastnosti naj ima
Športne ure so na voljo v čisto osnovnih, pa tudi bolj naprednih različicah. Katero potrebujete vi, je odvisno od vaših želja in potreb. Če ste rekreativec, vam bo verjetno dovolj, da veste, koliko pretečete, kako hitri ste in kakšen je vaš srčni utrip. Če so vaši cilji višji, pa boste potrebovali bolj napredno uro, ki vam bo ob zgoraj omenjenem nudila bolj detajlne informacije o posameznem treningu in seveda tudi konkretno statistično analizo le teh.

Kje tečete
Tečete na tekaški stezi ali na prostem? Na tekaški stezi boste namreč dobili informacije o tem, koliko ste pretekli, na prostem pa brez ustrezne ure to ne bo mogoče. Zato si izberite tako, ki vsebuje GPS, saj bo ta zabeležila pot, ki jo boste opravili in tudi pretečene kilometre.

Kako napredna je
Najnovejše ure na trgu vam omogočajo cel kup funkcij, ki detajlno sledijo treningom in jih prav tako detajlno tudi razdelajo. Dodatno pa so na ure lahko vgrajeni tudi števci korakov, upravljanje z glasbo, prikazovanje sms sporočil, povezava s telefonom, možnost nalaganja aplikacij in še bi lahko naštevali. Seveda pa vse te dodatne možnosti še povečajo vrednost ure, zato je vprašanje, ali se vam le zaradi nekaj dodatkov, ki niso nujni, res splača za uro odšteti toliko več denarja.

Kaj pa merilec srčnega utripa?
Brez merilca srčnega utripa danes skorajda ne gre, zato vsekakor izberite uro, ki ga meri. Čeprav mnoge ure obljubljajo tudi merjenje ure na zapestju, pa je dobro vedeti, da vsaj zaenkrat te meritve še niso zanesljive. Tudi zato je dobro, da si za trening nadenete klasičen merilec srčnega utripa, na elastičnem traku.

Koliko želite zapraviti?
Tekaške ure so na voljo po ceni od nekaj deset pa tja do nekaj sto eurov. Koliko ste pripravljeni zapraviti zanjo, sami zagotovo najbolje veste. Če nimate veliko denarja, si naredite prioritetno listo funkcij, ki so vam pomembne, nato pa poglejte, kaj vam določene znamke ponujajo za denar, ki ga imate.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ