Kako ostati varni med tekom

Kako ostati varni med tekom
14.11.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
V zimskih dneh so dnevi krajši, zato morate, če tečete po mraku, biti še posebej previdni. Na kaj morate paziti vam izdamo v nadaljevanju ...

Tecite pod lučmi
V zimskih dneh ni priporočljivo teči po poteh, ki niso osvetljene, saj se vam lahko kaj zgodi. Lahko, na primer padete, lahko vas kdo napade ali pa vas zbije avto. Zato raje izberite poti, kjer vidite pod noge, pred seboj in okoli sebe.

Nadenite si lučko na glavo
Četudi boste tekli pod lučmi, lučka na glavi ne bo odveč, saj vam bo še dodatno osvetljevala pot pod nogami.

Nosite odsevnike
Da bi bili v temi vidni, nosite oblačila z odsevniki, ali pa si odsevnike namestite na oblačila in obutev.

Tecite po varnih poteh
V temi ali ne, vedno tecite po poteh za katere veste, da so varne, saj boste tako avtomatsko imeli manj možnosti za težave.

Tecite tam, kjer so ljudje
Ne pravijo zaman, da ima noč svojo moč, zato v temi raje tecite po poteh, ki so obljudene, saj se boste tako počutili tudi prijetneje in varneje.

Imejte s seboj telefon
Čeprav vam gre telefon med aktivnostjo, ko želite biti sami s seboj na živce, je vseeno dobro, da ga imate s seboj. Če se vam kaj zgodi, boste lahko prav z njega poklicali na pomoč.

Imejte s seboj kakšen dokument in denar
Morda se sliši nepotrebno, a ni res. Dokumente potrebujete, če bi se vam karkoli zgodilo, denar pa tudi, če bi morali s taksijem ali busom domov oziroma, če bi med potjo potrebovali pijačo ali prigrizek.

Naučite se samoobrambe
Znanje samoobrambe vam lahko pride prav ne le med tekom, ampak v vsakem primeru, ko bi se morali braniti. Zato sploh ni slabo, če se vpišete na vsaj osnovni tečaj samoobrambe.
Za vsak slučaj, kar še posebej velja za dekleta, ki tečete v mraku ali po bolj osamljenih poteh, pa je tu sprej za samoobrambo.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ