Kako poskrbeti za varnost med tekom

Kako poskrbeti za varnost med tekom
08.02.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Ne glede na to, kdaj in kje tečete, varnost vam mora vedno biti na prvem mestu. Zato si preberite, kako zanjo najlažje tudi poskrbite.

Bližnjim povejte, kam se odpravljate
Dobro je o tem, kje boste tekli, obvestiti svoje bližne, saj vas bodo tako vedeli kje iskati, če vas v določenem času ne bo domov.

Imejte s seboj kakšen dokument
Ne glede, da na tek običajno ne nosimo denarnice in dokumentov, je vseeno dobro, da imate s seboj vsaj enega, najbolje osebno izkaznico.

V temi nikamor brez odsevnikov
Če tečete zgodaj zjutraj ali zvečer, ko je še mrak, pazite, da boste v temi tudi vidni. To lahko dosežete s pomočjo odsevnikov, ki jih namestite na oblačila.

Na glavo si nadenite lučko
Tistim, ki tečete takrat, ko je še ali že pade mrak, priporočamo tudi, da si na glavo namestite lučko, ki vam bo osvetljevala pot pred vami. Če boste videli, kam stopate, bo vaš korak varnejši in možnosti za padce manjša.

S seboj vzemite telefon
Res je tek namenjen tudi sprostitvi zato bi bilo bolje telefon pustiti doma. A ker vam telefon lahko omogoči, da v primeru težav pokličete svoje bližnje, ga je bolje imeti s seboj. Če si želite malce miru, pa mu le izključite zvok.

V slabših vremenskih razmerah raje v telovadnico
Ni vsako vreme primerno za tek, zato vam priporočamo, da se v res slabih vremenskih razmerah raje odpravite v telovadnico in oddelate trening na tekaški stezi. Nizke temperature namreč lahko povzročijo poledico, kar poveča možnost za padce. Dež v kombinaciji s hladom pa je lahko razlog za kakšen močen prehlad. Tega si pa zagotovo ne želite, kajne?

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ