Kako preprečiti bolečine v mišicah?

Kako preprečiti bolečine v mišicah?
21.05.2023 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ob začetku tekaške sezone se po zimskem spancu marsikdo sooča z bolečimi mišicami. Poleg primernega stopnjevanja tekaške aktivnosti je priporočljivo za preprečevanje t. i. musklfibra zaužiti tudi dovolj magnezija, ki med drugim pripomore k delovanju mišic

Nihče se ob napornih vadbah ne želi soočiti z bolečinami, ki so posledica nepazljivosti pri prehrani in vnosu tekočine v telo. Če torej še niste našli rešitve, kako se soočiti z mišičnimi krči, naj vas opozorimo na nujnost dodatnega vnosa magnezija, ki je nepogrešljiv pri športnih aktivnostih, tudi pri teku. Magnezij namreč pomaga zagotavljati prožnost mišic in hkrati preprečuje krče, zato je priporočljivo pitje mineralne vode Magnesia, ki je bogata z magnezijem, hkrati pa vsebuje zelo malo natrija in nima vplivov na prebavni sistem. Je odlična rešitev za športnike, saj hkrati hidrira in v telo vnaša nujno potreben magnezij.

Magnesia je odlična za hidracijo po teku.

Ne pozabite na dovoljšen vnos tekočine

Tudi dehidracija lahko prispeva k mišičnim krčem, zato je potrebno poskrbeti za redno pitje tekočine. Ob povečani količini izločenega potu za ustrezno hidracijo voda ni dovolj, saj telo potrebuje vnos elektrolitov, ki jih je izgubilo tekom vadbe. Preveč tekočine, ki ne vsebuje najboljše kombinacije mineralov, lahko spira naše telo in negativno vpliva na procese v njem. Za boljšo hidracijo je tako priporočljiv vnos mineralne vode s primernim razmerjem mineralov.

Katere pa so prednosti pitja mineralne vode?

  1. Točno vemo, kaj pijemo. Poznamo izvir vode in njeno sestavo, ki je označena na deklaraciji. Kakovost vode je konsistentna in imamo zagotovilo, da ni kemijsko procesirana.
  2. Za svoje telo naredimo nekaj pozitivnega. Z vnosom mineralov, ki jih telo potrebuje, blagodejno vplivamo na počutje. Magnesia prihaja iz zavarovanih naravnih podzemnih virov, omogoča celodnevno hidracijo in ima pozitiven vpliv na boljše počutje.
  3. Pijemo jo lahko kjerkoli in kadarkoli. Dostopna je, ko se ukvarjamo s športom, na izletu in v avtu. Vedno z garantirano kakovostjo.
  4. Pijemo jo lahko takoj po odprtju. Nekatere vode morajo po odprtju nekaj časa delovati, da se prezračijo. Mineralno vodo Magnesia pa lahko pijemo takoj.

Magnesia GO ima praktičen športni nastavek za pitje, ki onemogoča polivanje.

Na svetu obstaja več kot 3000 različnih blagovnih znamk mineralne vode. Magnesia ima primerno vsebnost naravnega magnezija, 163 mg/liter, ter nizko količino natrija, ki znaša le 5,2 mg/liter. Prav zaradi manjše vsebnosti natrija in več magnezija je Magnesia edinstvena, saj telesa ne obremenjuje s solmi. Na voljo je v negazirani in gazirani obliki, v priročnih in stilsko oblikovanih embalažah, športnike pa bo še posebej navdušila priročna Magnesia GO, s praktičnim športnim nastavkom za pitje, ki onemogoča polivanje, hkrati pa je plastenka ergonomsko oblikovana. Je edina voda na trgu, ki je bogata z magnezijem tudi v negazirani obliki, kar je odlično za športnike, ki med aktivnostjo večinoma raje posegajo po negaziranih pijačah.

Po športnih aktivnostih bodite torej vedno pozorni na to, da ne boste dehidrirani in poskrbite za vnos izgubljene tekočine. Koliko tekočine potrebujete lahko določite s tehtanjem pred in po treningu ali pa opazujete urin – temnejši kot je, bolj ste dehidrirani. Pozorni bodite na dosledno pitje tekočine, saj lahko žejo občutite šele takrat, ko ste že precej dehidrirani, zato imejte svojo Magnesio vedno nekje v bližini.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ