Kejžar: Do dopinga imam ničelno toleranco

Kejžar: Do dopinga imam ničelno toleranco
02.04.2018 AVTOR: L. Z.
Slovenski rekorder v maratonu se je odzval, potem ko so njegovega varovanca Domna Hafnerja ujeli pri jemanju nedovoljenih poživil.

Domen Hafner je pozitiven vzorec oddal po maratonu v Dubaju konec januarja, ko je z osebnim rekordom 2;22:16 je za slabi dve minuti zaostal za normo za EP.

Roman Kejžar: "V vsej svoji karieri, najprej tekmovalca, nato trenerja, je moje stališče glede dopinga jasno in imam do tega ničelno toleranco."

Kejžar: "Ob tem bi še opozoril na dejstvo, da je večina športnikov ob poškodbah prepuščena sama sebi, zato se žal dogajajo tudi takšne stvari."

Nekdanji atlet in slovenski rekorder v maratonu Roman Kejžar se je odzval na dopinški primer Domna Hafnerja, ki je prejšnji teden zaradi uživanja darbepoetina dobil štiriletno prepoved nastopanja. Kejžar je v izjavi za javnost zapisal, da ima ničelno toleranco do dopinga, sam pa je je skrbel le za načrt treninga, motivacijo in psihično pripravo.

Nekdanji kolesar Hafner se je odpovedal testiranju vzorca B in je priznal kršitev pravil.

Hafner je pozitiven vzorec oddal po maratonu v Dubaju konec januarja, ko je dosegel 17. izid, z osebnim rekordom 2;22:16 pa je za slabi dve minuti zaostal za normo za evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu (2;20:30), poroča STA.

Ker je ob razkritju dopinškega prekrška več slovenskih medijev ob Hafnerjevem imenu zapisalo še ime Romana Kejžarja kot njegovega trenerja, se je slovenski rekorder v teku na 42 kilometrov odzval s sporočilom za javnost.

"V zadevi kršenja protidopinških pravil atleta Domna Hafnerja se je v nekaterih medijih pojavilo tudi moje ime kot njegovega trenerja. S tem je senca dvoma padla tudi name. V vsej svoji karieri, najprej tekmovalca, nato trenerja, je moje stališče glede dopinga jasno in imam do tega ničelno toleranco, " je zapisal.

Glede njegovih nalog je pojasnil: "Vsi atleti, ki trenirajo pod mojim vodstvom, vedo, katere so moje naloge. Te so priprava načrta treninga, motivacija, psihična priprava. Za prehrano in morebitne poškodbe, zdravstvene težave skrbi vsak sam. Tako je bilo tudi v primeru Domna Hafnerja. "

"Ob tem bi še opozoril na dejstvo, da je večina športnikov ob poškodbah prepuščena sama sebi, zato se žal dogajajo tudi takšne stvari, " je še dodal.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ