Kipchoge bo v Londonu lovil svetovni rekord

Kipchoge bo v Londonu lovil svetovni rekord
05.12.2017 AVTOR: L. Z.
Kenijski maratonec je dejal, da ve, da je sposoben odteči nov svetovni rekord.

Na drugem nastopu v Londonu je Eliudu Kipchogeju do svetovnega rekorda zmanjkalo le osem sekund – tekel je 2;03:05.

Letos je v Monzi na posebnem maratonu, ki ga je organiziral Nike, odtekel najhitrejši maraton (2;00:25) vseh časov.

Nazadnje je tekel v Berlinu, kjer je dosegel čas 2;03:32; kaj več mu je preprečilo vreme.

Eden najboljših maratoncev vseh časov Eliud Kipchoge se bo po enoletni odsotnosti zaradi nastopa na Nikovem maratonu v Monzi vrnil na londonski maraton, kjer je slavil v letih 2015 in 2016. Na drugem nastopu mu je do svetovnega rekorda zmanjkalo le osem sekund – tekel je 2;03:05.

»Londonski maraton imam v posebnem spominu. Ko sem leta 2016 skoraj postavil svetovni rekord, sem se seveda spraševal, kaj bi bilo, če bi bilo, kar je povsem naravno. Toda ta dirka mi je dala veliko samozavesti, da sem kasneje zmagal na olimpijskih igrah in odlično nastopal v naslednji sezoni, « je dejal 33-letni Kenijec.

Letos je v Monzi na posebnem maratonu, ki ga je organiziral Nike, odtekel najhitrejši maraton (2;00:25) vseh časov, a dosežek ni bil priznan kot svetovni rekord, saj pogoji niso bili enaki kot na drugih maratonih.

Nazadnje je tekel v Berlinu, kjer je dosegel čas 2;03:32; kaj več mu je preprečilo vreme. »Čutim, da sem v dobri formi. Bil sem že v Berlinu, a vreme ni bilo dobro. Kot vedno se morajo pri maratonu vsi dejavniki poklopiti. Do Londona moram potrpežljivo trenirati: vem, da imam svetovni rekord v nogah, in videli bomo, kaj se bo zgodilo, « je bil samozavesten svetovni prvak v teku na 5000 metrov iz daljnega leta 2003.

Dotaknil se je tudi »prestopa « enega najboljšega dolgoprogaša na stezi v zadnjem obdobju Moja Faraha na maratone: »Takšna menjava zahteva svoj čas, vendar sem prepričan, da bo Mo uspešen. Vesel sem, da bo tekel v Londonu, saj bo vzdušje zaradi njega še posebej dobro. «

Povzeto po prispevku IAAF, ki je v celoti dostopen tukaj.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ