Ko vam za trening primanjkuje časa

Ko vam za trening primanjkuje časa
30.08.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Kaj storiti takrat, ko vam za trening zmanjkuje časa? Tukaj je nekaj idej ...
Včasih delo ali družina od nas zahtevajo več časa kot smo ga predvideli. Časa za trening ni ali pa ga ostane zelo malo. Kako vseeno vključiti aktivnost v vaš vsakdan? Tukaj je nekaj predlogov, ki vam bodo premagali prebroditi z obveznostmi natrpane dneve …

1. Trening razbijte na več delov Če vam ne uspe teka strniti v eno uro oziroma v čas predviden za trening, ga razbijte na dva dela. Na primer: 20 minut teka zjutraj pred zajtrkom in 20 minut zvečer pred večerjo. Čas si seveda razporedite tako kot vam ustreza.
2. Trening naj bo intenziven Sprinti, intervali ali tek v hrib so nekaj, kar lahko izvajamo krajši čas, bo pa zato naš trening toliko bolj intenziven. Pet minut si seveda vzemite za ogrevanje, ostalo pa za tek.
3. Raje malo kot nič Če imate na voljo le kakšnih 20 minut za aktivnost, bo to vseeno boljše kot nič. Nadenite si tekaške copate in se odpravite na tek. Če ne drugega se boste vsaj sprostili in pretegnili noge pa še dobro se boste predihali.
4. Hodite ali kolesarite! Če veste, da časa za aktivnost ne bo, potem hodite ali kolesarite kolikor lahko. Namesto z avtom, se do službe sprehodite ali odpeljite s kolesom, izberite stopnice namesto dvigala itd. Odpravite se na sprehod z otroki in vmes poskakujte, šprintajte oziroma se podite za otroki. Vsak starš ve, da je to še kako dober ''trening''.
5. Vaje izvajajte kar doma Vaje za moč lahko izvajate kar doma, s težo lastnega telesa. Dobro razvite in okrepljene mišice telesa vam namreč lahko pomagajo pri izboljšanju teka. Nekaj vaj lahko izvedete med gledanjem TV-ja, branjem, igro z otroki itd. Bodite iznajdljivi, vse se da, če se hoče!
6. Jejte zdravo! Ko trenirate pa tudi, ko vam to ne uspe, je zelo pomembno, da se prehranjujete zdravo. Tako se boste bolje počutili, lažje boste delali in tudi trenirali.
Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ