Kobe: Vračanje v trening je najtežje

Kobe: Vračanje v trening je najtežje
14.09.2017 AVTOR: L. Z.
Primož Kobe, pred leti najboljši slovenski maratonec, je na svojem spletnem blogu opisal vračanje v trening po poškodbi.

Osebni rekordi Primoža Kobeta:

Maraton: 2;14:50
Polmaraton: 1;04:55
10.000 m: 30:11,16

5.000m: 14:30,45

Za osvežitev spomina: Primož Kobe je leta 2012 na maratonu v Linzu dosegel rezultat 2;14:50, s čimer se je kot tretji Slovenec spustil pod mejo dveh ur in petnajstih minut, ta rezultat pa ga je odpeljal tudi na olimpijske igre v Londonu. A Kobe takšnih uspehov ni več ponovil, saj so ga začele pestiti številne poškodbe, največ težav ima z Ahilovo tetivo.

»Vračanje v trening je najtežje. Telo se je zopet odvadilo treningov dvakrat dnevno, noga pa je še šibka in boleča. S tem sem se že spopadel velikokrat, « je na svojem blogu uvodoma zapisal 36-letni član novomeške Krke. »Trenutno lahko tečem počasne teke. Ta teden sem že prišel na teke pod 5 minutami na kilometer vendar se noga kmalu razboli tako, da ne tečem več kot 7 kilometrov. V prejšnjem tednu sem pretekel šele 30km/teden. Ta teden jih nameravam odteči že 40, « se Kobe zaveda postopnosti, nujne pri vračanju po poškodbi.

Njegove težave še niso povsem odpravljene, saj se mu med tekom noga razboli, a zdravnik pravi, da »je topa bolečina v petnici nekaj normalnega «.

Kot pravi vzdržljivostni športnik je Kobe našel delno nadomestilo za tek – kolesarjenje. »V zadnjem času veliko kolesarim, saj je to dober način priprave na tek ter dober kros trening in priprava na resen trening. Postajam čedalje boljši kolesar. Na kolesu nimam nobenih bolečin. Cestno kolo je res dober pripomoček, da natreniraš svoje srce in porabiš kalorije. Res je, da rabiš ogromno pripomočkov (ki tudi stanejo) in da ti kolo vzame zelo veliko časa, a kolo vidim predvsem kot zelo dober način razvijanja vzdržljivosti. «

Maratonec je za konec zapisal, da je zadovoljen z napredkom. Če bo še naprej tako pridno vztrajal, bo slej ko prej zadovoljen tudi z rezultati.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ