Maraton je pretekla z najdenim pasjim mladičkom v naročju

Maraton je pretekla z najdenim pasjim mladičkom v naročju
14.02.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Nakdoenthangrak

Lepa novica prihaja iz Tajske.

Khemjira Klongsanun, 42-letna tekačica, se je udeležila maratona na Tajskem. Pretekla je že 11 kilometrov, ko je na progi med tekom opazila, da se drugi tekači nečemu komaj izogibajo

Ko je zagledala, da je to pasji mladiček, se je ustavila. Ker v bližini ni bilo hiš ali ljudi, je domnevala, da je mladiček izgubljen ali zapuščen in bala se je, da se bo boril za preživetje v divjini. Vzela ga je v naročje in tekla z njim, zato, da ga nese v varnejše okolje. Z njim v naročju je tekla še 30 kilometrov in pretekla tudi ciljno črto. Po prihodu v cilj je iskala lastnika psa, a ga ni našla, zato je pasjega mladička vzela domov. Tudi naslednji dan je bilo iskanje lastnika neuspešno, zato je Khemjira kužka vzela za svojega.

Imenovala ga je Chombueng (poi menu maratona). Chombueng se je vselil v nov dom in spoznal dva starejša pasja cimra, ki jih je Khemjira imela že prej. Khemjira je dejala: “Tek s psom pod roko je bil velik izziv in vsaj dvakrat bolj utrujajoč kot običajen maraton. Ampak to sem storila, ker je bil tako ljubek. Ko sem ga prinesla domov, je trajalo nekaj časa, da smo ga še veterinarsko oskrbeli. Mogoče bo trajalo nekaj časa, da se prilagodi novemu domu, ampak Chombueng je zelo pameten, prepričani smo, da bo z veseljem živel z nami”.

Povzeto po: This woman ran 19 miles of a marathon carrying a lost puppy, ki je dostopen tukaj.

Značke: Tek
Ključne besede: maratonka
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ