Maraton treh src: Hafnerju in Romanovi državna naslova v polmaratonu, štiri zmage v Kenijo

Maraton treh src: Hafnerju in Romanovi državna naslova v polmaratonu, štiri zmage v Kenijo
22.05.2017 AVTOR: L. Z.
Radenci so ponovno navdušili z vrhunsko tekaško prireditvijo. Poleg številnih rekreativcev so se je udeležili tudi nekateri najboljši slovenski dolgoprogaši.

Letos je v Radencih tako ali drugače migalo okoli 4.300 ljudi, kar je rekordna udeležba prireditve, ki je potekala že 37.

Sonja Roman: »Kljub 24 letom atletske kariere državni naslov še vedno prija.«

Naš trenutno najboljši dolgoprogaš Rok Puhar je v sklopu treninga nastopil na desetkilometrski razdalji in prepričljivo zmagal.

Čeprav proga v Radencih ne slovi kot pretirano hitra in tekačem prijazna, tega ne moremo trditi za organizacijo tekmovanja: nedvomno gre za največjo tekaško prireditev na Slovenskem – takoj za Ljubljanskim maratonom. Letos je v Radencih tako ali drugače migalo okoli 4.300 ljudi, kar je rekordna udeležba prireditve, ki je potekala že 37.

Za slovenske ljubitelje atletike je bil najbolj zanimiv polmaraton, ki je štel za državno prvenstvo. Naslova sta osvojila Domen Hafner in Sonja Roman, člana Atletskega kluba BC. Z rezultatoma 1;11:07 in 1;17:25 sta bila kar precej oddaljena od osebnih rekordov, a je Romanova v cilju lepo dejala, da »kljub 24 letom atletske kariere državni naslov še vedno prija. « V poduk številnim mlajšim nadobudnežem …

Vse štiri zmage (maraton in polmaraton; moški in ženske) so odšle v Kenijo. Na najdaljši preizkušnji je slavil Joel Mwangi (2;21:50), približno pol ure za njim je v cilj pritekla še zmagovalka Gladys Biwott. (2;51:31). Najhitrejša Slovenca v cilju je sta bila Aleš Debeljak (2;47:05) med moškimi in Jasmina Jelovšek (3;09:44) med ženskami. Oba sta zasedla četrto mesto.

Polmaraton je najhitreje pretekel Silas Kiprono Too (1;05:45), njegova rojakinja Stellah Barsosio Jepngetich pa je z rezultatom 1;14:58 pokorila žensko konkurenco.

Naš trenutno najboljši dolgoprogaš Rok Puhar je v sklopu treninga nastopil na desetkilometrski razdalji in prepričljivo zmagal. Potem ko je pred dobrim mesecem dni izpolnil normo v maratonu, se Puhar sedaj pripravlja na avgustovsko svetovno prvenstvo v Londonu. 24-letni Šenčurjan je še isti dan popoldan v Celju, kjer je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije, nastopil v teku na pet kilometrov in zmagal s časom 14:35,80.

Udeleženec večjega tekmovanja (EP v dvorani) je bil pred poškodbo Ahilove tetive tudi Aleš Zver, zmagovalec teka na 5,5 kilometra, sicer pa specialist za tek na 800 metrov. Na isti razdalji je med ženskami slavila Breda Škedelj, ki podobno kot Zver na stezi najpogosteje nastopa na srednjih progah. Da niso atleti pobrali vseh zmag, je poskrbela Eva Skaza, ena obetavnejših slovenskih triatlonk, ki je bila najhitrejša na deset kilometrov.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ