Mutai v Berlin po novo lovoriko... In rekord?

Mutai v Berlin po novo lovoriko... In rekord?
15.09.2012 AVTOR: Uroš Buh
Konec septembra se bo pozornost ljubiteljev maratona ponovno znašla na Berlinskem.

Leto je naokoli in čas je za novi BMW Berlin maraton, ki bo na sporedu 30. septembra, seveda tudi tokrat z zelo močno zasedbo. Nov svetovni rekord? Bomo videli, v Berlinu je možno vse!

Novega svetovnega rekorderja Patricka Makauja sicer letos ne bo na štartu, bo pa zato lastnik najhitrejšega maratonskega časa Geoffrey Mutai, ki je lani v Bostonu tekel neverjetnih 2:03:02, nato pa svojo pripravljenost kronal še z jesensko zmago in novim rekordom proge na maratonu v New Yorku. Njegovi glavni tekmeci bodo v Berlinu Jonathan Maiyo, Kenijec, ki je februarja letos na maratonu v Dubaiju tekel 2:04:56, pa njegov rojak Nicholas Kamakya(2:06:34) ter Etiopijec Deresse Chimsa(2:05:42).  Poleg omenjenih pa organizatorji opozarjajo še na dva tekača, ki bi utegnila pomešati štrene in načrte najboljšim, Kenijca Geoffrey Kipsang(ne gre ga zamenjati z Wilsonom Kipsangom) in Dennis Kimetto, s polmaratonskima rekordoma krepko pod eno uro. Kimetto je letos postavil tudi nov svetovni rekord na 25km razdalji – 1:11:18.

V ženski konkurenci je glavna favoritka zagotovo zmagovalka iz leta 2010 Aberu Kebede, 23-letna Etiopijka, ki ima osebni rekord 2:20:33 in se bi prav lahko spustila tudi pod to mejo. Njene najresnejše konkurentke bodo Alemitu Abera(Eti), Philes Ongori(Ken) in Flomena Chepchirchir(Ken).

 

Vir: iaaf

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ