Na Bostonskem maratonu slavila Etiopijca

Na Bostonskem maratonu slavila Etiopijca
18.04.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Etiopijca Atsede Baysa in Lemi Berhanu Hayle sta zmagovalca letošnjega Bostonskega maratona.

V Bostonu se je danes odvil eden najbolj znanih in tudi najbolj obiskanih maratonov na svetu – Bostonski maraton, ki se ga je udeležilo več kot 30.000 tisoč tekačev iz vsega sveta. Med številnim rekreativci je bilo tudi veliko število profesionalnih tekačev, ki so se seveda poskušali prebiti na najvišja mesta. Na najdaljši maratonski preizkušnji, ki kljub ugodnemu vremenu ni bila najlažja, saj je proga precej razgibana, sta slavila Etiopijca. Med ženskami je v cilj s časom 2:29:19 prva prišla Atsede Baysa, ki je povedala, da je na trenutke tekla previdno, saj ima težave z bolečinami v stegnu. Prav zato je bila presrečna, ker ji je uspelo zmagati. Med moškimi pa je v cilj kot prvi prišel Lemi Berhanu Hayle, s časom 2:12:45.
Tokrat se je prvič v zgodovini bostonskega maratona zgodilo, da sta med moškimi in ženskimi tekači slavila predstavnika iste države.

Na Bostonskem maratonu je bilo sicer tudi veliko tekačev, ki so bili leta 2013 prav na tem maratonu poškodovani v terorističnem napadu. Nekateri so zaradi hudih poškodb takrat izgubili okončine, a jim to ni vzelo volje do življenja in teka. Zato se tudi vedno znova udeležujejo tega maratona - da dokažejo, da živijo svoje življenje s polno žlico. Nekateri pa ob tem tudi zbirajo sredstva za dobrodelne namene. 

Prav zaradi terorističnega napada leta 2013 in tudi nedavnih terorističnih napadov po svetu, je bil ves čas maratona izjemno poostren varnostni nadzor. A na srečo organizatorjev je vse potekalo po načrtu in brez incidentov.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ