Na bostonskem maratonu sta slavila Caroline Rotich in Lelisa Desisa

Na bostonskem maratonu sta slavila Caroline Rotich in Lelisa Desisa
20.04.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Na maratonskem teku, na katerem je sodelovalo več kot 30.000 tekačev, sta slavila Kenijka Caroline Rotich in Etiopijec Lelisa Desisa.

V ameriškem Bostonu se je danes odvijal že petnajsti maraton, ki se ga je udeležilo kar 30.000 tekačev, ki so zadostili zahtevnim kvalifikacijskim standardom. Čeprav jim vreme ni bilo najbolj naklonjeno – spremljala sta jih namreč dež in veter – so se povečini vsi navdušeno podali na 42-km tek. Med njimi so seveda bili tudi profesionalni tekači, ki so tekli daleč pred rekreativci in v cilj pritekli tudi z zelo dobrimi časi. Med ženskami je tako na cilj prva pritekla Kenijka Caroline Rotich s časom 2:24:55, kar je bila tudi njena prva zmaga na svetovnih maratonskih tekmah. Med moškimi pa je ciljno črto prvi pretekel Etiopijec Lelisa Desisa s časom 2:09:17. Ta je sicer zmago na bostonskem maratonu slavil že leta 2013, ko je tega pretresel tudi tragičen bombni napad.

No, kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo tudi veliko gledalcev, ki so navdušeno navijali vsak za svojega favorita.  

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ