Na Londonskem maratonu sta slavila Kipchoge in Sumgongova

Na Londonskem maratonu sta slavila Kipchoge in Sumgongova
25.04.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Zmagovalca letošnjega londonskega maratona, ki se ga je udeležilo okoli 40.000 ljudi, sta kenijec Eliud Kipchoge in etijopijka Jemima Sumgong, ki je le nekaj kilometrov pred ciljem nesrečno padla.

Če si nekaj zelo želiš, boš na poti do cilja premagal vse ovire. No, vsaj tako bi lahko rekli za letošnjo zmagovalko Londonskega maratona, etijopijko Jemimo Sumgong, ki se je le nekaj kilometrov pred ciljem zapletla s sotekačico in grdo padla ter se udarila v glavo. Čeprav je bil padec vse prej kot prijeten, se je Sumgongova hitro pobrala, ujela ritem in uspela prehiteti vse sotekmovalke ter v cilj pritekla v času 2:22:58.
Dvajset minut prej pa je v cilj kot prvi pritekel kenijec Eliud Kipchoge, ki je za le sedem sekund zgrešil nov svetovni rekord. Vseeno pa se se lahko pohvali z drugim najhitrejšim časom teka v zgodovini, 2:03:05.

To pa še zdaleč ni bilo vse, kar se je včeraj dogajalo na Londonskem maratonu dogajalo. Poleg profesionalnih športnikov, se je maratona namreč udeležilo veliko število rekreativcev. Med slednjimi so bili tudi znani obrazi, med katerimi sta izstopala voditelj Chris Evans in igralka iz serije Game of Thrones, Natalie Dormer. Oba pa sta s tekom zbirala tudi denar za dobrodelne organizacije, ki pomagajo otrokom.
Veliko tekačev pa je prav na Londonskem maratonu proslavljajo številne druge mejnike v življenju – Iva Barr, na primer, ki jih šteje oseminosemdeset, je tokrat pretekla že svoj dvajseti Londonski maraton. Rebeca Manners je Londonski maraton izbrala za praznovanje svojega osemnajstega rojstnega dneva. Adam Ruddick pa je prihod čez ciljno črto izbral za trenutek, ko je svoje dekle, Rachel Newell, zaprosil za roko. Bodoča nevesta je seveda rekla 'da '.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ