Na štiri oči z Natašo Robnik

Na štiri oči z Natašo Robnik
14.06.2013 AVTOR: Jure Jeraj
V tokratnih Na štiri oči predstavljamo ultramaratonko, mamo, ženo in osebo, ki je na nedavnem Ultrabalatonu poskrbela za mejnik v slovenskih ženskih ultra tekih.

OSEBNO

Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?

Sem članica ŠD Zavarovalnice Triglav, SD Vizore in Društva maratoncev in pohodnikov Celje ...vsak ima svojo zgodbo. Ponavadi tečem in treniram sama oz. če nama dopušča čas, skupaj z možem.

Kateri so tvoji  najljubši tekaški copati?

Najraje imam Mizuno Wave Elixir s katerimi tudi tekmujem, za brezpotja Adidas Kanadia, za treninge pa tudi Asics 2170 GT.

Lahko navedete imena sponzorjev ?

Imam srečo, da sem zaposlena v Zavarovalnici Triglav d.d., kjer mi radi priskočijo na pomoč.

Kaj morate imeti vedno v hladilniku?

Nič posebnega, še najbolj bi pogrešala svežo zelenjavo. Pri prehrani ne kompliciram preveč.

Ali kdaj med tekom poslušaš glasbo?

MP3 uporabljam predvsem takrat, ko treniram oz. tečem po temi, da ne slišim zunanjih zvokov, včasih pa tudi čez dan odvisno od razpoloženja. Med težjimi treningi glasbe ne poslušam, ker me moti.

Med tekom uporabljaš športno uro?

Od lanskega julija Garmin Forrunner 310 XT, prej Polar …modela se ne spomnim.

Za vpogled v dogajanje na preteklem Ultrabalatonu kliknite na Tekac.si. Nataša redno službo in družinske obveznosti odlično usklajuje s tekom, kar je dokazala z izjemnim rezultatom na zadnji tekaški prireditvi.

Kdaj si se pričela ukvarjati s tekom?

Pravzaprav sem tekla že v osnovni šoli, ko sem za šolo tekmovala na raznih šolskih tekmovanjih in krosih, nekaj časa sem tudi trenirala atletiko, a sem jo v »norih « letih nehala. Potem sem tekla še zelo malo oz. nič. Tekaške copate sem ponovno obula 01.01.2005, ko sem se odločila, da se je po drugi nosečnosti potrebno znebiti kilogramov, no zdaj pa že nekaj let plavam v ultraških vodah.

Kolikokrat  tedensko obuješ tekaške copate?

Odvisno v kakšnem »obdobju « treninga se nahajam, ponavadi je to 6 x tedensko. En dan v tednu obvezno počivam.

Si pred ukvarjanjem s tekom trenirala kakšen drug šport?

V osnovni šoli sem bila zelo aktivna. Za šolo sem igrala košarko, odbojko, nastopala v gimnastiki in atletiki. Potem pa sem šport precej opustila vse do prelomnega leta 2005.

Lahko na kratko navedeš nekaj tekov ali dogodkov povezanih s tekom, ki so najbolj zaznamovali tvojo tekaško pot do sedaj?

V prvi vrsti je to zagotovo meni najljubši Ultramaraton Celje – Logarska dolina ( 75 km ), katerega sem do sedaj pretekla že 6-krat ( 3X 3. mesto, 3 X 2. mesto). Leta 2009 sem tekmovala v Evropskem pokalu v ultramaratonih v katerem sem dosegla skupno 2. mesto ( seštevek tekov: 100 km. Biel ( Švica ),  75 km. Ultramaraton Celje-Logarska dolina in 50 km Schwabische Alb Marathon ( Nemčija )). Leta 2010 sem se udeležila etapnega teka Trans Slovenija – zimska izvedba  220 km. in ga kljub bolezni uspešno zaključila. V letu 2011 sem tekmovala v pokalu Alpe Adria  ( seštevek treh tekov 60 km. Magredi Mountain Trail  (Italija),  57 km. Worthersee Trail (Avstrija) in 75 km. Ultramaraton Celje – Logarska dolina ) in ga zmagala. Posebno mesto je slaba dva tedna nazaj dobil 212 km. dolg Ultrabalaton (tek okoli Blatnega jezera na Madžarskem) na katerem sem s časom 24 ur 13 minut in 45 sekund osvojila 3. mesto med ženskami in 9. mesto generalno m+ž.

Kakšne tekaške načrte, želje imaš za v prihodnje?

Najprej moram pozdraviti vnetje pokostnice, ki sem si ga prislužila na Ultrabalatonu, potem pa si v letošnjem letu želim preteči še Ultramaraton Celje-Logarska dolina. Za naprej bom pa še videla, vedno pogosteje imam v mislih znameniti Spartathlon 246 km, pa kakšna dobra 100 tka bo sigurno še na seznamu ….kakšnih večjih načrtov nimam. Če bom zdrava in nepoškodovana si bom zagotovo še izmislila kakšno »neumnost «.

S čim se ukvarjaš izven športnega urnika, ostali hobiji, poklicna pot?

Časa za ostale hobije ni, ogromno časa je potrebno posvetiti otrokoma in seveda možu, ki je prav tako zagrizen tekač in trener smučarskih skokov za mlajše sekcije. 9 letna hči Liu,  želi »trenutno « postati balerina, 12 letni Luka pa že štiri leta trenira smučarske skoke. Da nam vse naše popoldanske obveznosti uspe uskladiti v popoldanski čas smo včasih, prav umetniki. Seveda je tu še služba, gospodinjska opravila, vrt ….

Nataši želimo še veliko zagnanosti in motivacije na vseh področjih, ter da bo še naprej tekla z užitkom in prestavljala svoje meje mogočega.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ