Namesto na olimpijske igre po morebitni svetovni rekord v Berlin

Namesto na olimpijske igre po morebitni svetovni rekord v Berlin
13.07.2012 AVTOR: Uroš Buh
Potem ko je lani osvojil bostonski in newyorški maraton, je Geoffrey Mutai svoj letošnji fokus usmeril na berlinskega.

Kenijec Geoffrey Mutai, ki je po presenetljivem razpletu okoliščin ostal brez vozovnice na letošnje olimpijske igre, pa čeprav je lani osvojil kar dva izmed največjih svetovnih maratonov – bostonskega celo z najhitrejšim časom na svetu(2:03:02), ki pa zaradi relativnega padca proge ne velja za uradni svetovni rekord –, se je odločil, da bo letos nastopil na berlinskem maratonu. Prav tu je namreč lani postavil nov svetovni rekord njegov rojak Patrick Makau, ki bo letošnji olimpijski maraton prav tako gledal le po televiziji. Kenijski selektorji so se očitno odločili, da njuni letošnji nastopi ne zadovoljujejo kriterijev, ki bi ju vodili do uspešnega zastopanja svoje države.

Kakorkoli, Mutai se septembra vrača v Berlin, kjer je enkrat že nastopil in sicer leta 2010, ko je v deževnih razmerah zgolj za dve sekundi zaostal prav za Makaujem. Istega leta pa je na maratonu v Rotterdamu prav tako končal na drugem mestu s časom 2:04:55, prav tako za Makaujem.

“Zelo dobro poznam berlinsko traso in vem, da lahko tam tečeš zelo hitro. Če je vreme optimalno, nič ne more zaustaviti hitrega teka,” je dejal Geoffrey Mutai, ki je z junijskim nastopom na 10km cestnem teku v Bostonu s časom 27:29 dokazal, da je v izjemni formi.
Spodaj si lahko ogledate boj med Makaujem in Mutaijem na Rotterdamskem maratonu leta 2010:
 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ