Newyorški maraton je dobil najmlajšega zmagovalca v zgodovini

Newyorški maraton je dobil najmlajšega zmagovalca v zgodovini
07.11.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Eden največjih maratonov na svetu, maraton v New Yorku, ki je letos potekal že štiridesetič zapored, je dobil najmlajšega zmagovalca v zgodovini!

Tako kot vsako leto je bil tudi letos Newyorški maraton izjemno dobro obiskan, saj naj bi na njem teklo kar 50.000 ljudi. Vsaj toliko ali celo še več pa je bilo tudi gledalcev, ki so tekmovalce spodbujali ob progi.

Med številni tekači, ki si jim je uspelo priboriti štartno številko za ta prestižni maraton je bilo kar nekaj profesionalnih tekačev, ki so seveda posegli po najvišjih mestih. Med ženskami je že tretjič zapored prvo mesto osvojila Kenijka Mary Keitany, ki je v cilj pritekla s časom 2:24:26. Med moškimi pa je slavil Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie, ki je v cilj pritekel s časom 2:07:51 in je z le dvajsetimi leti tudi najmlajši zmagovalec newyorškega maratona v zgodovini.

Seznam prvih treh:
Ženske

Mary Keitany (Kenija), 2:24:26
Sally Kipyego (Kenija), 2:28:01
Molly Hurdle (ZDA), 2:28:13

Moški
Ghirmay Ghebreslassie (Eritreja), 2:07:51
Lucas Rotich (Kenija), 2:08:53
Abdi Abdirahman (ZDA), 2:11:23

Na Newyorškem maratonu naj bi tudi letos sodelovalo kar nekaj Slovencev, žal pa ni znano, kdo to so. Je pa znano nekaj imen iz preteklih let, ki so poleg Newyorkšega maratona odtekli še pet drugih najbolj znanih maratonov na svetu v Berlinu, Bostonu, Chicagu, Londonu in Tokiu. Kot poroča portal siol so to Katarina Benedik, Matjaž Fabjan, Bojan Posel, Matjaž Vrhunc, Dušan Olaj ter Metka Albreht. 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ