Opravite trening uspešno in brez bolečin

Opravite trening uspešno in brez bolečin
21.08.2018 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Se pogosto s težavo prebijete skozi trening, po katerem vas po možnosti vse boli in nimate še kakšen dan ali dva energije za nič? Potem si preberite naše nasvete ...

Drža telesa je zelo pomembna
Ker je način življenja postal takšen, da vse več sedimo, je tudi zdravstvenih težav, ki jih pretirano sedenje povzroča vse več. Med njimi so kronične bolečine v hrbtu, neustrezno dihanje ter tudi slaba telesna drža. Prav slednja pa je zelo pomembna pri teku. Če bo namreč drža ustrezna, boste bolj sproščeno tekli, kar pomeni, da bo trening zagotovo lažji in prijetnejši. A kaj storiti, da bo vaša drža dobra? Za začetek poskusite več stati, tudi hodite več in na sploh poskusite biti čim bolj aktivni. Obenem se naučite tudi dihati s trebuhom, saj je tudi zelo pomembno za ustrezno držo. Nenazadnje pa vzravnajte celo telo, težo telesa pa poskusite enakomerno porazdeliti na spodnji del telesa.

Zgradite vzdržljivost
Vzdržljivosti ni mogoče zgraditi čez noč temveč s treningom, postopoma in po pameti. V primeru, da sami ne veste, kako začeti, se za pomoč obrnite na kakšnega izkušenega tekaškega trenerja ali se priključite tekaškim skupinam. Če se boste načrtov treningov lotili sami, pa se dobro pozanimajte o tem, kaj vse morate vzeti v ozir, da bodo ti uspešni ter da boste vi zaradi njih res napredovali.

Uredite si prehrano
Brez kvalitetne prehrane cilja zagotovo ne boste dosegli. Vaše telo za kvalitetne treninge namreč potrebuje energijo, ki jo najdete le v kvalitetnih živilih. To so kvalitetne beljakovine, ki jih najdete v mesu, ribah, jajcih in tudi mlečnih izdelkih. Nadalje ne smete pozabiti na ogljikove hidrate, ki jih najdete v polnovrednih žitih in zelenjavi. Za piko na i pa so tu tudi maščobe, brez katerih prav tako ne bo šlo. Posegajte pa seveda po tistih bolj zdravih in naravnih. Izogibajte pa se sladkorja, sploh predelanega, saj ni ne zdrav, ne koristen. Nenazadnje pa ne stradajte, temveč jejte, toliko, da boste siti in nič več.

Prirejeno po: 3 Secrets to Pain-Free Training From a Running Streak Legend, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ