Robert Kotnik že nabira energijo za nove podvige

Robert Kotnik že nabira energijo za nove podvige
13.11.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Robert je tekač na srednje in dolge proge, od letošnjega marca pa tudi član skupine Asics Frontrunner tekačev. Katere tekme vse je obiskal in kakšne rezultate je pri tem zabeležil vam izdamo v nadaljevanju.

Asicsov Frontrunner Robert Kotnik ima za seboj pestro prvo polovico leta, saj je nastopil na treh maratonih (Sevila, Trst, Radenci), treh polmaratonih (Brugnera, Rijeka, Olomuc), finalu APS in teku štirih mostov. Povečini je na tekmah dosegal dobre rezultate, čeprav meni, da bi ponekod lahko bili še boljši. Na maratonu v Sevili, na primer je njemu in drugim tekačem ponagaja močan veter, zato je v cilj pritekel pritekel s časom 3:36:31. Na polmaratonu v Brugneru pa mu je ob vremenu ponagajalo tudi počutje, ki je bilo vse prej kot dobro. Kljub temu pa je s časom 1:11:54 dosegel odlično osmo mesto in zmago v svoji kategoriji. Veliko bolje mu je šlo na polmaratonu v Rijeki, kjer je s časom 1:13:49 zasedel četrto mesto.

Meseca junija se je Robert v Novi Gorici udeležil tudi finala APS, kjer je na teku na 5000m zasedel četrto mesto, na teku na 3000m pa sedmo mesto.

Robert meni, da ta del sezone zanj ni bil najbolj uspešen, saj je bilo vse podrejeno maratonu in upanju, da bi se približal normi za OI, kar mu je pobralo preveč energije za kaj več. Sicer pa mu rezultati, ki niso bili ravno po njegovih pričakovanjih in željah niso pobrali energije za nove podvige. V prihodnje namerava nastopiti na štirih ali petih polmaratonih, enemu maratonu in še nekaj cestnih tekih.

Sicer pa Asicsov Frontrunner Robert Kotnik zapise s tekem deli tudi na spletni strani robertkotnik.si/, spremljate ga pa lahko tudi na Facebooku www.facebook.com/robert.kotni k.94

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ