Sandi Novak v Hannover po A normo!

Sandi Novak v Hannover po A normo!
26.04.2012 AVTOR: Uroš Buh
Potem, ko je pretekli vikend Primožu Kobetu uspelo teči A olimpijsko normo na maratonu v Linzu, bo v začetku maja svoj najboljši rezultat lovil tudi Gorenjec, Sandi Novak.

Sandi Kdo, boste rekli?! Sandi Novak, slepi maratonec, ki ima B normo(3:15) za nastop na paraolimpijskih igrah, ki bodo letos v Londonu od konca avgusta do sredine septembra, že v žepu, bo v 6. maja v Hannovru poizkusil teči še hitreje in se spustiti pod 2:55, kolikor znaša A norma. Tako kot Primoža Kobeta, tudi Sandija trenira - nihče drug kot - Roman Kejžar.

Njegova zgodba je klasična zgodba o tragediji in junaštvu, ki sledi: Sandi je oslepel pred sedmimi leti, ko se je na nedolžni zabavi na fantovščini zgodila nesreča. Okreval je v rehabilitacijskem centru Soča, nato pa se je rekrutiral še v Zavodu Korak, kjer zdravijo osebe s pridobljeno možgansko poškodbo. Tam so ga pravzaprav spodbudili k teku in odločil se je, da se posveti maratonu, kjer bi skušal pokazati, da se tudi slepi oziroma invalidni lahko kosajo z zdravimi tekači. Sandija med tekmovanji navadno spremlja tekaški prijatelj, s katerim sta zaradi prostorske koordinacije povezana z vrvjo, a prav vse delo seveda opravi sam.

Njegov tokratni nastop so že vnaprej opazili tudi organizatorji maratona v Hannovru, ki so mu namenili celo prispevek na uradni spletni strani, na tokratnem nastopu pa ga bo spremljal prijatelj Klemen Triler.

Držimo pesti!

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ