Sedem maratonov v sedmih dneh na sedmih kontinentih

Sedem maratonov v sedmih dneh na sedmih kontinentih
20.02.2020 AVTOR: K. R., foto: World Marathon Challenge

Na izzivu, kjer tekači v sedmih dneh pretečejo sedem maratonov na sedmih različnih celinah, je prvič zmagala tekačica z zavidljivim povprečnim časom maratonov.

Kristina Schou Madsen je prva ženska zmagovalka izziva World Marathon Challenge. Njen povprečen maratonski čas je bil 3:25:57. World Marathon Challenge je naporno tekmovanje, v katerem tekači prepotujejo svet, da v sedmih dneh na sedmih celinah pretečejo sedem maratonov. Izziv se je začel s prvim maratonom 6. februarja v Cape Townu in nadaljeval na Antarktiki, Perthu, Dubaju, Madridu in Fortalezi, končal pa se je s sedmim v Miamiju. Milosz Pasiecznik, zmagovalec v moški konkurenci, je v povprečju maraton pretekel s časom 3:35:25.

Kristina, ki prihaja iz Danske, je izziv zaključila v Miamiju s časom 3:31:54 in postavila nov ženski rekord za najhitrejši povprečni čas maratona v sedmih dneh s povprečjem 3:25:57 za vseh sedem maratonov.

Izziv je prvič sicer potekal leta 2015. Zanimiv je tudi podatek, da se je lani našel tekač, ki je v desetih dneh pretekel deset maratonov. Ultramaratonec Michael Wardian, ki prihaja iz Virginije v ZDA, je 7 maratonov pretekel v sklopu WMC-ja, nato pa še 3 v treh dneh, na domačih tleh. Preberite več: Pretekel je 10 maratonov 10-ih dneh


»Težko je dojeti, kaj sem dosegla,« je dejala Kristna. »Sem vesela in ponosna, in polna adrenalina. Zadnje tri dni se še nisem dobro naspala – moje telo je popolnoma, povsem izrčpano. Ampak je vredno.«

Vstopnina: 39.900 evrov

15 žensk in 27 moških je plačalo vstopnino v višini 39.900 evrov, v katero so bili vključeni tudi poleti z letali med posameznimi celinami. Kristina je izziv začela z zmago v Cape Townu, kjer je maraton odtekla s časom 3:10:53. Nato se je tekma preselila na Antarktiko, kjer so tekači kljubovali nizkim temperaturam. Tam je Kristina zmagala s časom 3:54:20, premagala pa je tako žensko kot moško konkurenco. Edini maraton, na katerem zmagovalka izziva ni zmagala, je bil maraton v Avstraliji, kjer jo je prehitela Američanka Jessica Jones, ki je bila za 3 minute hitrejša. Četrti maraton je potekal v Dubaju, kjer je Madsenova zmagala v ženski konkurenci s časom 3:17:44, skoraj dve minuti pred Jonesovo. Kristina je zmagala tudi v Madridu in Fortalezi (Brazilija). Izziv je zaključila v Miamiju, sicer pa se je tekme udeležila že lani, kjer je zasedla drugo mesto v ženski konkurenci.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ