Si želite preteči maraton?

Si želite preteči maraton?
31.01.2020 AVTOR: A. T., Foto: Brooks running/ Facebook

To so ključne stvari, ki jih morate izboljšati, da bi vam uspelo doseči cilj.

Teke podaljšujte počasi
Treningi za maraton so zahtevni, še posebej, ko se razdalje začnejo podaljševati, hitrosti pa podaljševati. V tem obdobju morate biti previdni, da se ne poškodujete, zato morate tudi paziti, da dolžine tekov tedensko podaljšujete le za 10%, saj se bo to za telo manj stresno in lažje bo okrevalo.

Regeneracija je ključ
Pri tako zahtevnih treningih kot je trening za maraton je zelo pomembno, da se izognete pretiravanju ter da poskrbite za svoje telo. Pomembno je, da s privoščite počitek in sprostitev kot tudi ustrezno prehranjevanje in vnos tekočine. Vse to vas bo namreč, ob ustreznem treningu, pripeljalo do cilja.

Vključite druge športe
Trening za maraton lahko popestrite tudi z drugimi športi, kot so kolesarjenje, plavanje, veslanje itd. Saj bodo ti še izboljšali vašo pripravljenost, okrepili motivacijo ter osvežili misli in telo.

Okrepite trup
Ne le noge, tudi trup mora biti močan, da bi lahko tekli dobro in na dolge proge. Zato ga je potrebno okrepiti z ustreznimi vajami, kot so trebušnjaki, zgibi, planki, itd., ki jih je priporočljivo izvajati večkrat tedensko po nekaj minut.

Povzeto po: 4 ways to build a base for marathon training, ki je dostopen tukaj

Značke: Zdravje, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ