Svetovni rekord v maratonu krepko izboljšan, a ne bo uradno priznan

Svetovni rekord v maratonu krepko izboljšan, a ne bo uradno priznan
06.05.2017 AVTOR: L. Z.
Kenijec Eliud Kipchoge je danes zjutraj na dirkališču v Monzi maratonsko razdaljo pretekel v času 2;00:25, kar je več kot dve minuti in pol hitreje od svetovnega rekorda.

Današnji tek ne bo upoštevan kot rekord zaradi narekovalcev ritma, ki niso štartali in so se Kipchogeju priključili šele kasneje, kar ni v skladu s pravili IAAF.


Svetu so pokazali, da je s tehnološko dovršenim pristopom mogoče najti rezerve v še tako izjemnih dosežkih in da je maraton pod dvema urama mogoč.


Še bolj kot izjemen športni dosežek Nikove vodilne može bržčas veseli vrhunska promocija njihovega podjetja. 

Čeprav Nikov projekt (Breaking2) po športni plati ni popolnoma uspel (cilj je bil maraton preteči pod dvema urama), bodo v ameriškem podjetju več kot zadovoljni. Svetu so pokazali, da je s tehnološko dovršenim pristopom mogoče najti rezerve v še tako izjemnih dosežkih in da je maraton pod dvema urama mogoč.

Za ta dogodek so posebej razvili nov tekaški copat, skrbno preučili, kje in kdaj so najugodnejši pogoji za tek, verjetno pa so dobro poskrbeli tudi za pripravljenost tekačev, zlasti Kipchogeja. Za 32-letnega Kenijca se je vedelo, da ima več možnosti za rekordni tek kot druga kandidata, Etiopijec Lelisa Desisa in Eritrejec Zersenay Tadese. Prvi je maraton v Monzi končal v času 2;06:51, drugi pa v 2;14:10.
 

Eliud Kipchoge je aktualni olimpijski prvak v maratonu, že leta 2003 pa je postal svetovni prvak v teku na 5.000 metrov, ko je v eni največjih atletskih senzacij v ciljnem šprintu prehitel favorizirana Hichama El Guerrouja in Keneniso Bekeleja. Njegov osebni rekord v maratonu je do danes znašal 2;03:05, kar je le osem sekund počasneje od uradnega svetovnega rekorda. Današnji tek ne bo upoštevan kot rekord zaradi narekovalcev ritma, ki niso štartali in so se Kipchogeju priključili šele kasneje, kar ni v skladu s pravili IAAF.

 

Še bolj kot izjemen športni dosežek Nikove vodilne može bržčas veseli vrhunska promocija njihovega podjetja. Projekt je spremljal odličen marketing, vse je bilo povezano z Nikovo najnaprednejšo tehnologijo, ki je naredila precejšen vtis na potrošnike. Organizatorji so v zadnjih dneh dosegli veliko medijsko prepoznavnost, debata o skrajnih mejah človeškega telesa pa se je razvila tudi na socialnih omrežjih.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ