Tako boste tudi med prazniki fit

Tako boste tudi med prazniki fit
28.12.2019 AVTOR: A. T., Foto: Reebok/ Facebook

Prazniki so v polnem teku, a če hočete ostati fit, bo potrebno za to tudi kaj narediti.

Med prazniki smo vsi malce bolj umirjeni, manj se gibamo in več jemo ter kaj hitro pridelamo kakšen kilogram več. Da se vam jih ne bo nabralo preveč, popazite pri prehrani in se dovolj gibajte.

Najdite si motivacijo
Kaj je tisto, kar vas motivira, da vadite in se zdravo prehranjujete? Spomnite se spet na to in naj vas to spodbudi k temu, da ne pretiravate pri hrani ter da se dovolj gibate. Ne bo odveč, če si boste za darilo privoščili tudi kakšen kos nove športne opreme, ki bo poskrbela za dodatno motivacijo. Preizkusite pa tudi kakšno novo vadbo, ki vas že dlje časa mika, saj boste zagotovo dobili nov zalet za miganje.

Trenirajte že zjutraj
Med prazniki je veselo od jutra do večera in včasih je težko reči ne številnim vabilom na druženja in zabave, zato se hitro zgodi, da začnemo treninge izpuščati. Da se to ne bi dogajalo, jih prestavite na jutranji čas. Po njih se boste bolje počutili, čez dan in popoldne pa se boste lahko posvetili delovnim obveznostim in druženju z vam dragimi ljudmi.

Obroke imejte pripravljene vnaprej in pri roki
Ko ste lačni, si zagotovo želite čim prej potešiti lakoto, takrat pa spravimo v usta prvo kar nam pride pod roko. In pogosto se zgodi, da v takih trenutkih ne posegamo po najbolj zdravi hrani ter da pojemo preveč. Da se vam to ne bo več dogajalo, si obroke in prigrizke pripravite vnaprej, da jih boste imeli pri sebi, ko boste lačni.

Ne hodite lačni na zabave
Če boste lačni, boste prav hitro pojedli vse, kar vam bo prišlo pod roke. Zato pred odhodom na zabavo raje nekaj malega pojejte, saj siti ne boste imeli prevelike želje po hrani. Obenem boste tudi jedli bolj izbrano in tisto, kar vam bo res zadišalo.

Povzeto/ prirejeno po: 5 stay fit tips for the holidays, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Trening
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ