Težave s stopali, ki bi jih morali vzeti resno

Težave s stopali, ki bi jih morali vzeti resno
19.11.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Otopelost, mravljinčenje in krhki nohti na stopalih so lahko znak za resne zdravstvene težave.

Ste vedeli, da vam stopala lahko veliko povedo o vašem zdravju? Ne? Potem si preberite, katere tri, na prvi pogled nedolžne težavice s stopali, lahko nakazujejo na resnejše zdravstvene težave.

Otopeli prsti
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste popolnoma izgubili občutek v prstih na nogah ali da so bili popolnoma beli ali celo vijolični? To je lahko znak, da imate težave s pretokom krvi. Ženske, na primer imajo velikokrat Reynaldov sindrom, ki povzroča, da določeni deli telesa (največkrat stopala ali roke) otopijo ali se močno ohladijo, sploh, ko so temperature nizke. Zato je dobro, da pozimi poskrbite, da nosite nogavice oziroma rokavice, da bi bili ti deli telesa na toplem.

Mravljinci v stopalih
Mravljinci v stopalih niso znak pretesnih čevljev, temveč okvare živca, posledica tega pa je najpogosteje diabetes. Zato je dobro, da se v primeru tovrstnih težav oglasite pri zdravniku, ki vas bo pregledal in povedal, v čem je težava.

Krhki, lomljivi nohti
Tudi nohti na nogah ali rokah lahko nakazujejo na določene zdravstvene težave, kot so na primer, pomanjkanje vitaminov ali celo anemija. Ta se kaže v primeru krhih in lomljivih nohtov, zato obisk pri zdravniku ne bo odveč.

Povzeto po: 3 Foot Symptoms That Could Signal a Bigger Health Problem, ki je dostopen tukaj.

 

Značke: Zdravje, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ