To so znaki, da je vaša žimnica zanič!

To so znaki, da je vaša žimnica zanič!
11.02.2023 AVTOR: A. T., Foto: Women's Secret/ Facebook

Včasih je težave z žimnico lahko odkriti, spet drugič pa ne, saj so znaki, ki kažejo na to, da ni več ustrezna, lahko različni. Preverite, kateri to so ...

Zbujate se z zatrpanim nosom
Presenetljivo, a je res – na to, da vaša žimnica ni več prava za vas, lahko kaže tudi zbujanje z zatrpanim nosom. Zanj so krivi mikroskopski insekti, ki jih poznamo pod imenom pršice, na katere so mnogi alergični. Alergija nanje pa se kaže v zatrpanem nosu, smrkanju, solzanju oči ter srbečici v ustih in grlu. Če se zjutraj s temi simptomi zbujate tudi vi, bi za to kaj lahko bila kriva vaša žimnica. Težave sicer lahko poskusite odpraviti tako, da redno menjujete posteljnino, a če tudi to ne bo pomagalo, bo čas za nakup žimnice, najbolje proti alergene, da se izognete težavam.




Vaš libido se je izgubil
Zadnje čase opažate, da vašega libida ni več nikjer? Če slabo spite, potem to ni nič nenavadnega. Pomanjkanje spanca ali motnje tega namreč lahko privedejo do izgube libida. Prav zaradi premalo spanja pa se v telesu tudi poveča prisotnost stresnega hormona kortizola, ki povzroči tudi številne druge zdravstvene težave. Da bi se jih izognili, preverite kakšno je stanje vaše žimnice in ukrepajte, če je seveda to potrebno. Sicer pa pred spanjem sobo tudi prezračite in pazite, da v njej ne bo toplo, saj pretirana vročina prav tako lahko povzroči nočno zbujanje.

Dolgo ne morete zaspati
Zgodi se, da je včasih zvečer zaradi različnih razlogov težko zaspati, a če se vam to pogosto dogaja, je za to kaj lahko vzrok tudi vaša žimnica. Za težave je lahko kriva tako stara zdelana, kot tudi pretrda žimnica. Če gre verjeti raziskavam večina ljudi najlažje zaspi na srednje trdni žimnici. Mord bi si jo morali omisliti tudi vi?

Spali ste, a se zjutraj zbudite zbiti
Stare žimnice niso le raj za pršice, temveč tudi za plesen in razne bakterije. Tako ene kot druge lahko povzročijo številne zdravstvene težave ter tudi težave s spanjem, kot so spalna apnea, nočna astma itd. Zato čim prej preverite, ali ni morda tudi vaša žimnica že oddelala svoje. Če je, jo čim prej nadomestite z novo.

Povzeto po: 5 Signs You’re Sleeping on a Bad Mattress, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ