V Domžalah in Ljubljani so Božički tekli za dober namen

V Domžalah in Ljubljani so Božički tekli za dober namen
19.12.2019 AVTOR: K. R., foto: Otok športa

Božički so preplavili Domžale in Ljubljano.

Dobrodelna teka sta potekala v Domžalah (5. Božičkov tek in pohod) in Ljubljani (Dobrodelni tek in pohod Božičkov), v decembru pa lahko tečete tudi na Ptuju(Ptujski božično-novoletni tek in pohod) in v Mariboru (Božičkov tek v Mariboru)..

Na 5. dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu v Domžalah, ki je potekal v soboto, 14. 12. 2019, so tekači in pohodniki zbrali 1.920 Eur, ki so jih organizatorji namenili Alexovi hipoterapiji in inštrukcijam, da bo lahko dokončal osnovno šolo in se vpisal na srednjo kmetijsko šolo. Tek sta organizirala občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Otroci so tekli na 400-metrski progi, odrasli pa so lahko odšli na 9-kilometrski tek ali 4-kilometrski pohod. Dogodek je s svojim prihodom popestril tudi Rok Trkaj.


V Ljubljani pa so v petek, 13. 12.2019, tekli na prvem in najštevilčnejšem Teku božičkov v Sloveniji. Kljub dežju se je zbralo preko 300 tekačev in pohodnikov in skupaj so zbrali 2.620 evrov za Rdeče noske. Tekači so tekli na 12-kilometrski progi, pohodniki pa so prehodili 2 kilometra po parku Tivoli.

Značke: Tek
Ključne besede:
Božičkov tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ