Vabljeni na žDrAl trail

Vabljeni na žDrAl trail
16.09.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost

Klub Skok Daruvar vabi na četrti tek v mestu Daruvar, na "ŽDrAl trail 2019", ki bo potekala v soboto, 05. oktobra 2019.

Udeleženci imajo na voljo tri dolžine, na katerih bodo potekale 4 različne dirke.

Veliki ŽDrAl, v dolžini 27 km, z višinsko razliko 900 m. Start ob 10.15 uri.

Mali ŽDrAl, v dolžini 17 km, z višinsko razliko 650 m. Start ob 10.15 uri.

Na teh dveh trasah se bosta odvili tekmovanji, ki sta del dveh lig: Slavonsko-Baranjske lige, kjer je trasa ŽDrAl deveta od enajstih tekmovanj, in Kontinentrail lige, kjer je trasa ŽDrAl deseta od enajstih tekmovanj.

Letošnja novost na ŽDrAl trail prireditvi je trasa v dolžini približno 8 km. Na njej se bosta odvili dve različni preizkušnji.

Ena izmed teh dveh dirk je Canicross tekmovanje (start ob 10.00 uri), ki je del Prins Canicross lige in kjer je naša dirka deveta od desetih dirk. Canicross je disciplina, v kateri skupaj s kolesarji tekmujejo tudi psi, ki so na poseben način povezani s tekmovalcem skozi celotno dirko. V zadnjem času je za to disciplino vedno več zanimanja, zato nam je v čast, da gostimo to dirko.

Drugo tekmovanje, na isti traseki je s kasnejšim startom (ob 10.30 uri) Vinska dirka, ki jo organiziramo v sodelovanju z vinarji daruvarskega vinorodnega območja. Ob progi bodo postavljene okrepčevalne postojanke, na katerih bo možno okušati vina vinarjev, ki imajo vinograd na tej lokaciji. Cilj te prireditve je promocija Daruvarja kot vinske regije, druženje in rekreacija. V tej dirki lahko sodelujejo tudi tisti, katere pokušina vin ne zanima, ampak se želijo samo rekreativno pridružiti.

Koncept celotne prireditve je "trail", kar pomeni, da bodo vse tri trase v celoti označene s planinskimi markacijami, trakovi ali smerokazi.

Start, cilj, kosilo, druženje in vse ostale spremljajoče dejavnosti bodo potekale na Dvorcu grofa Jankovića, na naslovu Ivana Gundulića 1, Daruvar.

Na vse dirke se lahko prijavite na portalu www.stotinka.hr

Za vse tekmovalce je zagotovljeno kosilo.  Po razglasitvi zmagovalcev sledi zabava z živo glasbo.

Tudi letos sodelujemo s pivovarji, tako da osvežitve po dirki ne bo manjkalo.

Spremljajte nas na naši facebook strani žDrAl trail, saj smo letos pripravili še nekaj spremljevalnih dogodkov.

Značke: Tek
Ključne besede:
žDrAl trail
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ