Zakaj bi morali poskusiti trail tek

Zakaj bi morali poskusiti trail tek
19.07.2020 AVTOR: A. T., Foto: Salomon/ Facebook

Če si želite spremembe okolja v katerem tečete, bi znal biti trail tek pravi za vas.

Doživite nove poti in dobite nove izkušnje
Ene in iste poti po katerih tečete so včasih krive za upad motivacije, trail tek vam ponuja lepo spremembo okolja v katerem lahko odkrivate nove poti in razglede.

Niste mu obvezani
Da bi lahko teki trail tek se mu ne rabite popolnoma predati, temveč ga lahko uporabite, ko želite popestriti treninge. Tako ste lahko obenem cestni ali gorski tekač, tekač na tekaški stezi ali seveda trail tekač.

Osredotočite se lahko na trud
Kot cestni tekač verjetno redno spremljate tempo teka, dobra stran trail teka pa je, da temelji na občutku. Brezpotja so namreč pogosto preveč strma, da bi lahko ohranjali konstante tempo, zato vam tovrstnih tekov ni potrebno teči z mislijo na tempo ali cilj. Namesto tega se raje osredotočite na trud in se ne obremenjujte toliko s hitrostjo.

Izboljšate se lahko kot tekač
Četudi ne mislite iti na tekaške tekme, vam trail tek še vedno lahko pomaga pri tem, da postanete hitrejši na terenu, ki vam je ljub. Vzponi in spusti med trail tekom namreč veliko bolj vključijo številne mišice, zato boste gotovo opazili razliko, ko se boste vrnili, k običajnim tekom.

Ne boste vedeli dokler ne boste poskusili
Če še nikoli niste poskusili trail teka, ga morate poskusiti. Mogoče vam bo všeč in bo postala vaša nova obsesija.

Povzeto po: 6 reasons to become a trail runner, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ