Prireditve - 9. TEK ŠTIRIH MOSTOV

9. TEK ŠTIRIH MOSTOV
Datum prireditve
19.06.2021
Organizator
Društvo T4M in Športna zveza Škofja Loka
Stran organizatorja
Kontaktna oseba
Telefon
041 344 138
Email
prijave@t4m.si
Cena ob predprijavi
0.00 €
Štartnina na dan prireditve
0.00 €
Opis dogodka

1. DNEVNO DOGAJANJE

Sobota, 19. 6. 2021
10.00-21.00 Tek/hoja po označeni 5 km trasi (ob upoštevanju cestnoprometnih predpisov)
10.00 Vrtčevski teki
18.00 Šolski teki za Pokal štirih županov
20.00 Tek štirih mostov na 5 km progi z merjenjem časov – ni še potrjeno (odvisno od epidemiološke situacije)

2. OMEJITEV ŠTEVILA PRIJAV


Če bo epidemiološka situacija omogočala izvedbo teka z merjenjem časov, bomo odprli prijave za omejeno število tekačev. O številu se bomo odločali glede na takratne razmere.

3. ZDRAVSTVENO VARSTVO


Vsakdo teče/hodi na lastno odgovornost. V času vrtčevskih in šolskih tekov bo v pripravljenosti zdravniška služba.

LOKA BO SPET TEKLA
Organizacijski odbor Teka 4 mostov se je odločil, da bo poskusil izpeljati letošnji dogodek v načrtovanem terminu, in sicer 19. junija 2021. Dogodek bo seveda potekal v skladu s takrat veljavnimi ukrepi in priporočili, načrtujemo pa, da bodo dopoldne tekli vrtčevski otroci, popoldne pa šolarji. Novost bo 5-kilometrska trasa, ki bo prečkala vse štiri mostove po lokalnih in občinskih cestah, možno pa jo bo prehoditi ali preteči od 10. do 21. ure – ob upoštevanju cestnoprometnih predpisov. Seveda bo najlepše teči/hoditi med 20. in 21. uro, ko se bo že začelo mračiti pa tudi vroče ne bo več.
Za vrtčevske otroke in šolarje od 1. do 5. razreda se trasa ne bo spremenila, saj tečejo po Mestnem trgu in Klobovsovi ulici, šolarji od 6. do 9. razreda pa bodo tekli po spremenjeni trasi. Namesto po Kidričevi cesti bodo proti avtobusni postaji tekli po peš poti pod Kidričevo cesto, s čimer se bodo organizatorji izognili zapori državne ceste.
Za vrtce imamo tudi rezervni načrt. Če njihovih tekov ne bo mogoče izvesti v soboto, bomo »pripeljali« T4M k večjim loškim vrtcem kar med tednom in pripravili tekaško-zabavni dogodek za vsak vrtec posebej. Seveda bomo vse vrtčevske otroke, ki bodo tekli, spet nagradili s tradicionalnimi zelenimi majčkami, na katerih piše »Radi tečemo«.
Nova, 5-kilometrska trasa bo večinoma tekla po ustaljenih poteh Teka 4 mostov z nekaj spremembami. Start bo na Mestnem trgu, potem pa navzdol po Pepetovem klancu v Puštal. Skozi Puštal bomo naredili ovinek, potem pa naprej v vas Suha in do naselja Pod Plevno. Tu bo druga sprememba, saj bomo naredili ovinek skozi naselje in se potem ponovno priključili na že znano traso Sorške ceste, ki nas pripelje vse do Tehnika. Tretja sprememba bo na križišču Stare ceste in Spodnjega trga, saj ne bomo šli desno navzgor proti Kidričevi cesti, pač pa levo navzdol proti Šeširju. Od tam naprej bo šla nova trasa vse do Kapucinskega mostu, saj bomo pri Šeširju zavili navzgor proti Cankarjevemu trgu, šli na avtobusno postajo in mimo pošte ter hotela Garni do Kapucinskega mostu. Od tam naprej pa samo še po Blaževi ulici in na Mestni trg.
Vsak udeleženec bo na startu dobil kartonček, ki ga bo moral žigosati na Suhi. Na podlagi žigosanega kartončka bo vsak udeleženec na cilju prejel priznanje »Podpornik Teka 4 mostov« in praktično nagrado. Udeležba bo brezplačna, vnaprejšnja prijava ne bo potrebna, merjenja časov ne bo.
Pripravljen bo tudi načrt B, če bi se epidemiološke razmere izrazito popravile in bi bile dovoljene prireditve z več sto udeleženci. V tem primeru bi s startom ob 20. ali 21. uri organizirali tek na 5-kilometrski trasi, z merjenjem časov in zaporo cest. Vnaprejšnje prijave bi bile potrebne, plačati pa bi bilo treba le stroške časomerilcev.
Vse informacije bodo objavljene na spletni strani www.t4m.si in na FB strani https://www.facebook.com/TekStirihMostov.
Prečkamo mostove – povezujemo ljudi.
Ekipa T4M
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ