2. Istrski maraton je zaznamovalo lepo vreme in odlični rezultati

2. Istrski maraton je zaznamovalo lepo vreme in odlični rezultati
13.04.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Več kot tri tisoč tekačev, ki so se včeraj udeležili drugega istrskega maratona, je razveselilo čudovito sončno vreme in dobri pogoji za tek.

Drugi istrski maraton bo številnim tekačem zagotovo ostal v odličnem spominu. Pa ne le zaradi odlične lokacije za tek, ki je zajemala Izolo in okolico, ampak tudi zaradi sončnega in toplega vremena, ki je mnogim tekačem dalo krila in omogočilo še boljši tek in s tem tudi dobre rezultate. Med tistimi, ki so cilj prestopili med prvimi so sicer bili:

- Na 42 km razdalji med moškimi hrvat Robert Radojkovič s časom 1:12:16, med ženskami pa Neža Mravlje s časom 2:52:46;

- Na 21 km razdalji med moškimi švicar Pierre Christian Fournier s časom 1:12:16, med ženskami pa Ana Radivo s časom 1:27:40;

- Na 10 km razdalji pa med moškimi Peter Kastelic s časom 33:16, med ženskami pa Katja Kosmatin s časom 38:04;

Kot pravijo organizatorji se je maratona, polmaratona in teka na 10km sicer udeležilo več kot 3.500 tekačev. Večina jih je bila seveda iz Slovenije, so pa med njimi, med drugimi, bili tokrat tudi tekači iz Egipta, Argentine in ZDA. Polmaratonskega teka pa se je sicer udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Lepo vreme pa je sicer k ogledu maratona pritegnilo tudi številne obiskovalce - največ seveda prav v nedeljo, ko naj bi jih bilo kar 15.000, vsi pa so seveda navdušeno spodbujali tekače od začetka do konca. Prav to pa je bilo za številne tekače zagotovo še dodatna spodbuda, da so tekli še bolje in še hitreje.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ