3. Istrski maraton ponovno navdušil tekače

3. Istrski maraton ponovno navdušil tekače
11.04.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Minulo nedeljo se je na Obali odvijal že 3. Istrski maraton, ki se ga je udeležilo dobrih štiritisoč tekačev iz Slovenije in tudi drugih držav.

V nedeljo je bilo na Obali veselo, saj so se v Portorožu zbrali tekači iz kar dvaindvajsetih držav. Veliko jih je bilo iz Slovenije, kar nekaj pa tudi iz Hrvaške, Italije, Srbije in Avstrije ter tudi nekaterih drugih držav.
Čez štartno črto se je skupno zapodilo nekaj več kot štiritisoč tekačev, ki so tekli na 11.5 km, 21 km in 42 km progi. Od vseh jih je v cilj žal pritekla le približno polovica, saj je bila že sama proga, ki je potekala na relaciji Portorož-Izola-Koper-Izola-P iran-Portorož, zahtevna. Tekačem pa je nekoliko prekrižalo načrte tudi vreme, ki je bilo veliko toplejše od pričakovanega. Prav vročina je namreč tista, ki mnogim tekačem povzroča težave.

Kljub vsemu so tekači uživali v teku in lepem razgledu na morje, mnogi pa se lahko pohvalijo tudi z lepimi rezultati. Sicer pa so med tekači najvišja mesta zasedli naslednji tekači:
- na trasi rekreativnega 11.5 km teka sta slavila Danijel Vinčec in Bernarda Oserban;
- na 21 km Blaž Grad s časom (1:14:06) in Maja Škrlj (1:30:20).
- na 42 km progi pa je v cilj prvi prišel hrvat Robert Radojković s časom 2:42:53, med ženskami pa Simona Dolinar Majdič  s časom 3:20:13.

Teka se je sicer udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je 21 km progo pretekel v malo manj kot dveh urah. Ga je pa, tako kot tudi mnoge druge tekače, presenetila njena zahtevnost. 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ