Bi morali športne pripravke zamenjati s pravo hrano?

Bi morali športne pripravke zamenjati s pravo hrano?
22.04.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Številni športniki in športniki strokovnjaki se vse bolj nagibajo k temu, da si namesto s športnimi pripravki pred, med in po treningih pomagajo s pravo hrano.

Prava hrana ima iste učinke kot športni pripravki
Študija Journal of the International Society of Sports Nutrition je odkrila, da so, na primer, rozine, ravno tako učinkovit vir ogljikovih hidratov, ki tekaču med tekom pomagajo vzdrževati nivo energije. Zato lahko posežete po njih namesto po energijskem gelu ali drugih pripravkih.

Prehranjevati se morate uravnoteženo
Ne glede na to, kako trdo trenirate, če se ne boste prehranjevali uravnoteženo, bo ves vaš trud zama. Zato poskrbite, da bo vaša prehrana raznolika in zdrava, saj boste tako v telo vnesli vsa potrebna hranila, pa četudi ne boste uživali drugih športnih dodatkov.

Prehranski dodatki so vse prej kot zdravi
Ob pogledu na sestavine, ki se nahajajo v prehranskih dodatkih, se boste zagotovo resno zamislili. Večinoma so namreč polna umetnih dodatkov - barvih, umetnih sladil in drugih, ki seveda z zdravjem in zdravo prehrano nimajo veliko skupnega.

Imeli boste nadzor nad potencialnimi alergeni
V dodatkih se skrivajo tudi veliko alergenov, ki vam lahko povzročijo številne težave, na primer gluten, laktoza in številni drugi. Če se želite temu izogniti, je seveda edino logično, da uživate pravo hrano in tisto, za katero veste, da vam ne povzroča težav.

V domači hrani boste bolj uživali kot v umetni
Pretirano uživanje umetne hrane lahko povzroči želodčene težave, poleg tega pa se pogosto zgodi, da tudi ni prav dobrega okusa. Pravo nasprotje so doma narejeni energijski prigrizki, ki so slastni za uživanje in jih bo vaše telo brez težav prebavilo. Kaj pravite na kos črne čokolade in arašidovo maslo? Slastno in učinkovito, saj boste tako dobili dovolj energije za trening.

S hrano se lahko ' 'poigrate ' '
Ko ustvarjate svoje lastne prigrizke in obroke, se lahko igrate in tako ugotovite, kaj je tisto, kar vam ustreza in kar ne. Prav tako pa boste hitro ugotovili, koliko odličnih in hranilnih živil je na voljo, ki jih lahko vključite v svoje vsakodnevno prehranjevanje.

Prihranili boste denar
Dejstvo je, da so prehranski nadomestki dragi, zato, če jih res ne potrebujete, raje posezite po pravih in raznolikih živilih, s katerimi boste siti, polni energije in zadovoljni.

Bolje in bolj zdravo se boste prehranjevali
Ko boste odstranili športne pripravke, si boste zaželi raziskovati hrano, ki vam je v trgovini na voljo. In ker morate uživati tako hrano, ki vam bo dala energijo, smo prepričani, da se boste začeli prehranjevati tudi bolj zdravo.

Povzeto po: Should You Ditch Sports Nutrition Products for Real Food?, ki je dostopen tukaj.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ