Ciljno črto 33. ultramaratona Celje-Logarska dolina uspešno prečkalo 507 tekačev

Ciljno črto 33. ultramaratona Celje-Logarska dolina uspešno prečkalo 507 tekačev
04.09.2017 AVTOR: Maja Vojska
Najdaljšo, ultramaratonsko 75-kilometrsko razdaljo od Celja do Logarske doline, je preteklo 118 tekačev, najbolje sta se odrezala tekača iz Hrvaške.

REZULTATI:

75 km: Celje – Logarska dolina
MOŠKI:

1. Robert Radojković
2. Alen Božič
3. Domen Kozjek


ŽENSKE:

1. Marija Vrajić
2. Nataša Robnik
3. Marija Trontelj

42 km: Mozirje – Logarska dolina
MOŠKI:

1. Marko Bratuša
2. Jakob Zajšek
3. Jesus Octavio


ŽENSKE:

1. Bernarda Čeplak Poznič
2. Ana Virant
3. Joanna Wierzbowska

27 km: Ljubno – Logarska dolina

MOŠKI:
1. Blaž Barborič
2. Matej Gider
3. Gašper Kuhar

ŽENSKE:
1. Suzana Ferenc 

2. Anja Finkšt
3. Petra Bitenc

17 km: Luče – Logarska dolina 
MOŠKI: 

1. Matevž Schaubach
2. Rok Svetko
3. Boris Balek


ŽENSKE:

1. Mateja Mlinar
2. Katja Pantar
3. Marta Plahuta

Zjutraj so se v atriju Celjskega sejma zbrali najbolj zagrizeni tekači, ki so se podali na 75-kilometrsko pot do Logarske doline. Tekači so se jim lahko pridružili tudi na krajših progah, in sicer v Mozirju na 42 kilometrov, na Ljubnem na 27 kilometrov in v Lučah na 17 kilometrov.

Oba zmagovalca sta se prvič udeležila ultramaratona od Celja do Logarske doline

Marija Vrajić iz Zagreba in Robert Radojković iz Poreča sta prva pritekla na cilj 75-kilomterske razdalje od Celja do Logarske doline. Drugo mesto sta osvojila Nataša Robnik iz Celja ter Alen Božič iz Gorenje vasi, tretja pa sta bila Marija Trontelj iz Šentvida in Domen Kozjek iz Bleda.

Robert Radojković, ki je razdaljo pretekel v petih urah, osmih minutah ter štirih sekundah in drugo uvrščenega prehitel za več kot 38 minut. Marija Vrajić iz Zagreba je premagala 75 kilometrov v šestih urah in štirinajstih minutah.

42-kilometrsko razdaljo od Mozirja do Logarske doline je uspešno preteklo 46 tekačev. 27-kilometrsko razdaljo od Ljubnega do Logarske doline je uspešno preteklo 82 tekačev.

Nataša Robnik je o teku povedala: "Moj 9. Ultramaraton iz Celja v Logarsko - 74 km uspešno za mano v času 6:16 kar je zadostovalo za 2. mesto med ženskami. Sem pa danes spoznala kako tečejo profiči. Žal mi je samo, ker nisem mogla tec svojga tempa oz. teka... Čestitke Marija Vrajic Trosic za zmago in Marija Trontelj za 3. mesto, seveda čestitke tudi vsem ostalim tekačem za borbo na "muškoj stazi " kot jo je poimenoval moški zmagovalec Robert Radojkovic.

Trase:

  • 75 km: Celje – Logarska dolina
  • 42 km: Mozirje – Logarska dolina (tek Štefana Šemrova)
  • 27 km: Ljubno – Logarska dolina
  • 17 km: Luče – Logarska dolina (tek Huberta Ankersta)
  • 33 km: Celje – Mozirje
  • 58 km: Celje – Luče

Na tekaškem prazniku raznoliki vremenski pogoji!

»Vreme je bilo dobro, primerna temperatura, tudi malo dežja, « je po zmagi povedal Radojković. Čeprav je ob 6. uri, ko so v atriju Celjskega sejma štartali prvi tekači, kazalo, da jim vreme ne bo preveč naklonjeno, jih je na koncu v Logarski dolini obsijalo sonce. Na trasi so sicer doživeli od rahlega do malo močnejšega dežja, pa tudi sončne žarke.

Ena od udeleženk ultramaratona je preko FB profila komentirala: "Najlepša trasa po kateri sem tekla in moj najdaljši tek. 75 km. Noro. Premaknila sem moj športni mejnik in se skupaj s svojo najboljšo prijateljico in so-tekačico pridružila, tistim, kateri rečejo: VSE JE V GLAVI. In res je. Ni poanta v kondicijo. Lahko bi tekla se...poanta je kako glava nadzira telo. Najine glave to delajo perfektno! "

Ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska dolina, je eden najstarejših in najbolj zahtevnih tekaških prireditev v regiji, ki šteje tudi za evropski pokal ultramaratonov ECU. Organizirata ga Športno rekreativno društvo Celjski sejem in Društvo maratoncev in pohodnikov Celje. Najbolj množična udeležba in uspešno zaključena tekaška razdalja je bila 17-kilometrska trasa od Luč do Logarske doline. To razdaljo je uspešno preteklo 261 tekačev.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ