Jutranje navade, ki vam bodo polepšale dan

Jutranje navade, ki vam bodo polepšale dan
11.09.2018 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Ne pravijo zaman, da se po jutru dan pozna, zato si ga naredite čim lepšega.

Pospravite posteljo
Puščate posteljo razmetano vse do večera? Bolje bo, če jo pospravite že zjutraj, preden greste od doma. Pogled na urejeno spalnico vas bo namreč pomiril, zato boste manj pod stresom, stres pa pomeni tudi boljše razpoloženje, večjo produktivnost in tako tudi veliko boljši dan.

Ne pozabite na tekočino
Med spanjem ste bili več ur brez tekočine, ki je ključna za to, da vaše telo normalno deluje. Zato je dobro, da takoj, ko vstanete, prvo spijete velik kozarec vode. Tako boste poskrbeli za hidracijo telesa in tudi za boljše delovanje prebave skozi dan.

Privoščite si zajtrk
Zajtrka ni dobro izpuščati, saj je zelo koristen za vaše dobro počutje skozi dan. Zaradi njega imate več energije, ste bolj osredotočeni pri delu, čez dan pa pojeste manj kalorij. Pazite le, da bo zajtrk kvaliteten, saj ima sicer lahko ravno nasproten učinek – zaspanost, lakoto in pomanje energije.

Načrtujte dan
Da boste bolj mirni, vam priporočamo, da imate ključne stvari, ki jih morate v dnevu postoriti načrtovane. Tako si boste tudi lažje organizirali dan in se izognili nepotrebnemu stresu, ki pride s tem, ko nič ni tako, kot bi moralo biti.

Poslušajte glasbo
Glasba vam lahko pomaga izboljšati razpoloženje, zato si jo privoščite že zjutraj. Predlagamo vam, da izberete pesmi, ki so pozitivne in vesele, saj vas bodo te spravile v dobro voljo in pregnale stres.

Razmigajte se
Če zjutraj še ne migate, je skrajni čas, da začnete. Vadba vam bo namreč pognala kri po telesu, vas poživila in prebudila. Nenazadnje pa boste zaradi vadbe tudi bolje razpoloženi in bolj osredotočeni čez dan.

Prirejeno po: 5 morning habits that shape your whole day, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ