Kaj pa po maratonu?

Kaj pa po maratonu?
25.10.2021 AVTOR: Urednik Bicikla
Ob ustrezni prehrani, rehidraciji in kvalitetnemu spancu v naslednjih dneh lahko storimo še nekaj več za optimalno regeneracijo.

Če že brez večjih težav ostanemo iz postelje prvi in drugi dan po tekmi še ne pomeni, da smo ušli vsaj malim poškodbam (mikrorupturam) mehko-tkivnih struktur. Dolgoročno vodijo ravno te majhne poškodbe vsaj v zmanjšano elastičnost mišičnega tkiva, ki pa resno omejuje sposobnosti mišic in predstavlja nevarnost za kasnejše poškodbe.

Predstavljamo vam tri pomembne ukrepe po maratonu.
1, 2, 3 - poskrbimo za “mišičnega mačka”:
1. Športna manualna terapija

2. Regeneracija s pomočjo električnih impulzov stimulatorja

3. Aktivna regeneracija in raztezanje

Manualna športna terapija je področje fizioterapije, ki z uporabo rok in specifičnim znanjem prepoznava poškodbe in/ali omejitve ter zato uporablja točno določene terapevtske prijeme.

Tu spade tudi splošno znana športna masaža z vsemi ugodnimi učinki na telo, ki je do danes še vedno ni uspel nadomestiti masažni aparat. Po sami manualni terapiji lahko pripomoremo k mišični regeneraciji z električnimi impulzi. Pri tem je pomembna pravilna uporaba ustreznih programov mišičnih stimulatorjev. In tretji izredno pomemben korak veli “čimprej na noge!

Še danes si privoščite izredno počasen in krajši raztek v naravi. Preostali čas namenjen treningu pa podarimo nežnemu raztezanju mišic.

Tekaško navdušenost, samozavest in veselje po opravljenem maratonu pa čimprej usmerimo v nove cilje! Srečno.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ