Kaj se zgodi, če hodite vsaj 30 minut na dan

Kaj se zgodi, če hodite vsaj 30 minut na dan
16.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Ne pravijo zaman, da je hoja koristna za telo.

Pokurili boste 150 kalorij
Odvisno od vaše teže in hitrosti hoje, boste na sprehodu dolgem 30 minut najverjetneje pokurili okoli 150 kalorij. Kar pomeni, da boste tako tudi zlahka pokurili tisti piškotek ali košček čokolade, ki si ga boste privoščili po kosilu.

Sprostili se boste
Hoja je lahko sproščujoča ne glede na to, kje hodite. Če želite še globjo sprostitev, pa vam v času hoje lahko pomaga ena od številnih aplikacij za meditacijo.

Okrepili boste mišice
V le 30-ih minutah boste okrepili mišice stegen in meč. Če boste ob tem vsaj 2x tedensko izvajali še vaje za moč, pa bodo rezultati še boljši.

Krčne žile ne bodo tako očitne
Redna hoja dokazano zmanšuje tudi pojavnost in bolečine v primeru krčnih žil.

Prebava bo boljša
Po večjem obroku se ne ulezite na kavč, temveč se raje odpravite na sprehod, da spodbudite prebavo in ohranite krvni sladkor stabilen.

Bolj boste kreativni
Ko boste na prostem, dihali svež zrak, se bo vaša glava prebudila, zato bo tudi vaša glava bolj budna, misli pa bolj razgibane. Posledično boste imeli tudi veliko idej, zato imejte vedno s seboj kakšno beležko, da jih boste lahko zapisali.

Poklepetate lahko s prijatelji
Med sprehodom lahko po telefonu poklepetate s prijateljem. Še bolje pa bo, če prijatelja povabite s seboj na sprehod in klepetata v živo.

Morda si boste želeli še več
Sčasoma vam bo sprehod prešel v navado in prav lahko se zgodi, da si boste želeli še več. Morda pa si boste hojo celo želeli nadgraditi s tekom, kolesarjenjem ali kakšno drugo obliko vadbe.  

Povzeto po: What might happen if you walk 30 minute a day, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ