Kaj storiti, ko vas vas tek spravlja v stres

Kaj storiti, ko vas vas tek spravlja v stres
30.01.2020 AVTOR: A. T., Foto: Athleta/ Facebook

Včasih sam tek ni stresen, temveč so stresne aktivnostih, ki ste jih imeli pred tem.

Ste imeli stresen sestanek, vas je morda razburil pogovor s sodelavci? Vse to lahko povzroča psihično utrujenost, kar onemogoča, da se osredotočite na druge aktivnosti kot je, na primer šport. Kaj storiti v takih primerih? Poskusite lahko naslednje ...

Trening opravite zjutraj
Če veste, da se po službi ne odpravljate več radi na tek, prestavite trening na jutranje ure. Pomembno je le, da spite dovolj, saj si tako zagotovite dovolj psihične in fizične energije za tek.

Pomagajte si poživljajoč napitek napitkom
Napitki z vsebnostjo kofeina nas prijetno poživijo, zato ne bo nič narobe, če si pred treningom privoščite kakšno kavico. Ne le, da bodo vaše misli tako bolj jasne, tudi tekli boste lažje in bolj energično.

Izognite se brskanju po spletu
Brskanje po spletu in družbenih omrežjih vam bo vzelo nekaj dragocene časa, lahko pa vas tudi vznemiri, zato tovrstne aktivnosti pred treningi raje nekoliko omejite.

Umirite se in sprostite
Po službi je dobro, da si vzamete kakšno uro zase, da se umirite, sprostite, si privoščite kak prigrizek ter se šele nato odpravite na trening.

Dihajte
Dihanje vas bo ne le umirilo, ampak vam tudi omogočilo, da boste bolje tekli.

Povzeto po: Could you be suffering from mental fatigue? Here is what to do when running feels stressful, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ