Kako se zaščititi pred gripo in prehladi

Kako se zaščititi pred gripo in prehladi
28.10.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Jesen je čas za prva prehladna obolenja in tudi gripo. Kako se najlažje zaščiti pred njimi? Poskusite takole ...

Uživajte zdravo hrano
Zdrava prehrana vam lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema, kar pomeni, da boste imeli manj možnosti da zbolite. Predvsem je pomembno, da vsakodnevno zaužijete dovolj vitaminov, ki jih najdete v sadju in zelenjavi. Ob tem pa ne pozabite niti na beljakovine in polnovredne ogljikove hidrate.

Pomagajte si s probiotiki
Probiotiki vam bodo zagotovo pomagali izboljšati prebavo, mnogi strokovnjaki pa so prepričani, da vam lahko pomagajo tudi okrepiti imunski sistem. Kar pa pomeni, da boste tako imeli tudi manj možnosti da zbolite.

Naspite se
Spanec vam seveda pomaga tako pri regeneraciji telesa po treningih, kot tudi pri boljšemu počutju, koncentraciji, pomnjenju in še čem. Obenem pa je seveda zelo pomemben tudi za zdrav imunski sistem, saj premalo spanja tega šibi, dovolj spanja pa krepi.

Umivajte si roke
Virusi, ki povzročajo gripo in prehladna obolenja se prenašajo tudi z rokami. Zato je pomembno, da si roke pogosto in tudi dobro umivate in pri tem uporabljate milo. Na poti pa si lahko pomagate z vlažilnimi robčki.

Izogibajte se ljudem, ki so že bolani
Ker bolani ljudje najhitreje širijo viruse naokrog, je dobro, da se jim izogibate, saj boste sicer prav hitro zboleli tudi sami.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ