Kako si izbrati ustrezen športen nedrček?

Kako si izbrati ustrezen športen nedrček?
19.09.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Prsi morajo tudi med vadbo imeti ustrezno podporo, ki pa je klasičen nedrček žal ne nudi. Zato je dobro, da si omislite športen nedrček, ki bo poskrbel, da bodo prsi med vadbo na svojem mestu, vi pa boste trening lahko opravili brez težav.

To, da vam prsi med treningom poskakujejo gor in dol ni le neprijetno in vas med aktivnostjo lahko ovira, temveč lahko poškoduje tudi tkivo prsi, ki se zato lahko povesijo. Da bi se temu izognili, je dobro, da si za športne aktivnosti omislite športen nedrček, ki je oblikovan tako, da vašim prsim nudi ustrezno podporo in vam omogoči brezskrbno vadbo. Da pa boste lažje izbrali pravega, je tukaj nekaj koristnih nasvetov.

Velikost prsi: Športnih nedrčkov je na trgu malo morje, kar pa niti ni tako slabo, saj imate tako več možnosti, da najdete pravega. Pravega pa si izberete tako, da najprej ocenite, kako velike prsi imate. Večje prsi bodo namreč potrebovale več podpore, manjše pa manj.

Aktivnost, ki jo izvajate: Ne glede na to, kako intenzivno aktivnost izvajate, si naredite uslugo in si izberite nedrček, ki bo vašim prsim nudil konkretno oporo in se te tako med treningom ne bodo premikale gor in dol.

Tip nedrčka: Športni nedrčki so lahko podobni klasičnim ali pa so videti kot kratki topi. Vsi pa so zasnovani tako, da prsim nudijo konkretnejšo podporo od klasičnih nedrčkov, saj le tako prsi tudi med vadbo ostanejo na svojem mestu.

Na kaj paziti, ko izbirate športen nedrček: Predvsem pazite na to, da se bo nedrček ustrezno prilegam vašemu prsnemu košu in prsim, ki v njem ne smejo poskakovati. Pravi nedrček jih bo namreč ustrezno objel in nežno stisnil ob prsni koš, da bodo med aktivnostjo ostale čim bolj na mestu.
Obenem pa pazite tudi, da bo nedrček narejen iz kvalitetnih materialov, saj ga boste tako lahko nosili dlje časa.

Če ne veste kakšen nedrček izbrati: Če ne veste, kakšen nedrček izbrati in na kaj morate biti pozorne, nedrček kupite v trgovini, kjer vam bodo prodajalci znali pomagati. Pri nas bo to najlažje v bolje založenih trgovinah s spodnjim perilom, ali v nekaterih športnih trgovinah.

Kako skrbeti za nedrček: Športen nedrček lahko operete večkrat, a v mlačni vodi in le s praškom. Mehčalec pa raje izpustite, saj so športni nedrčki običajno narejeni iz materialov, ki bi jih ta lahko poškodoval. Sicer pa ga raje kot v sušilcu, posušite na zraku. 

Značke: Trening, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ