Kako si okrepiti mišice nog in sklepe

Kako si okrepiti mišice nog in sklepe
21.05.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Mišice nog in sklepi so za tekače bistvenega pomena, zato je dobro, da jim posvetite več pozornosti ter jih okrepite z ustreznimi vajami, saj vam bodo le tako še dolgo dobro služile.

Poskok in počep
S to vajo si ne boste okrepili le sklepov, ampak tudi stegenske in zadnjične mišice. Ker je vaja relativno nezahtevna, jo boste hitro osvojili, paziti morate le na to, da jo izvajate pravilno, sicer si boste namesto napredka nakopali kakšno pretegnjeno mišico. Da bi vajo res izvedli tako kot je treba, vam bo v pomoč spodnji video.


Hodeči izpadni korak
Vaja v bistvu predstavlja izpadni korak, ki pa ga ne izvajate tako, da bi na mestu le izmenjevali nogi, ampak se namesto tega pomikate naprej. Morda se sliši zapleteno, a je vse prej kot to. Paziti boste morali le, da boste vajo izvedli pravilno, predvsem pomemben je položaj kolen, ki morajo biti poravnani s prsti na stopalih. Da si boste vajo lažje predstavljali in jo tudi pravilno izvedli, si oglejte spodnji video.


Plezalec
Ne, ne bo vam potrebno splezati na goro, le gibi, ki jih boste izvajali vas bodo spominjali na tiste, ki jih uporabljajo plezalci v steni. Četudi se vam vaja sliši zahtevno, to ni, je pa zelo učinkovita in boste z njo okrepili tako noge in sklepe, kot tudi trebušne mišice. Da pa bi vajo lahko izvedli pravilno in učinkovito, si pred začetkom oglejte spodnji video.


Privzdig v most
Še ena zelo učinkovita vaja za krepitev mišic nog in zadnjice ter sklepov je tudi privzdig v most. Četudi je vaja relativno lahka za izvedbo, vam priporočamo, da si predhodno ogledate spodnji video, kjer boste dobili vsa potrebna navodila za lažjo in učinkovito izvedbo.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ