Kako si pripraviti še boljšo ovseno kašo

Kako si pripraviti še boljšo ovseno kašo
07.01.2019 AVTOR: A. T., Foto: Quaker/ Facebook

Si za zajtrk radi pripravite ovseno kašo? Preverite, kako lahko njen okus še izboljšate.

Izberite ovsene kosmiče po vašem okusu
Ovsenih kosmičev je na voljo v več različicah, ki so sicer vse okusne, le čas priprave je lahko daljši ali krajši. Zrnje boste kuhali najdlje, kosmiče malo manj, instant kosmiči pa bodo v kombinaciji z vrelo vodo pripravljeni takoj.

Dajte jih v očesu privlačno skodelico
Jemo tudi z očmi, zato si kašo za zajtrk pripravite v lepi skodelici ali krožniku. Če si zajtrk vzamete s seboj v službo pa si jo zapakirajte v plastično posodico in jo dobro zaprite.

Dodajte jim mleko po vašem okusu
Kosmiče je najbolje pripraviti na vodi ter jim mleko dodati na koncu. Kakšno mleko (živalsko ali rastlinsko) pa jim boste dodali je odvisno od vaših želja in/ ali prehranskih omejitev.

Popestrite jo z dodatki
Za bolj pester okus ovseni kaši lahko dodate različne dodatke, kot so, na primer gozdni sadeži, banana, chia semena, bučna semena, mandlji, orehi itd.

Izboljšajte ji okus
Ovsena kaša brez dodatkov zna biti nekaterim na okus precej pusta. Če je tudi vam, jo lahko popestrite z začimbami kot so vanilija, cimet, kardamom in celo muškatni orešček.

Pripravite si jo že večer prej
Zrnje ali kosmiče si lahko pripravite že večer prej. Namočite jih v vodi ter dodajte željene dodatke, saj se bodo tako čez noč okusi premešali tekstura pa bo bolj kremasta. Če kaše ne želite jesti hladne, pa jo zjutraj preprosto segrejte.

Pred zaužitjem jo premešajte
Preden si ovseno kašo tudi privoščite, jo še enkrat premešajte, da se okusi prerazporedijo, nato pa si jo le privoščite.

Povzeto po: 10 ways to make overnight oats so much better, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ