Kako v 30 minutah opraviti trening in pozajtrkovati

Kako v 30 minutah opraviti trening in pozajtrkovati
03.05.2024 AVTOR: Tina Ambrožič
Učinkovit trening je lahko tudi kratek, opravite pa ga lahko še pred zajtrkom. Ne verjamete? Poskusite.

Poskusite visoko intenzivne trening
Ja, zjutraj ni najlažje vstati, kaj šele telovaditi, a z malo dobre volje se da. Ker pa običajno zjutraj za vadbo nimamo ravno veliko časa, je najbolje, da poskusite z visoko intenzivno intervalno vadbo. Gre za kratek in učinkovit trening, pri katerem boste močno pospešili srčni utrip in ob tem morda porabili celo več kalorij, kot jih običajno pri daljšem, a manj intenzivnem treningu. Če potrebujete navdih za vaje, ki jih vključite v tako kratek in intenziven trening pa si poglejte spodnji video:

Ja, vemo, ni videti najlažje, a s časom se boste navadili.

Ne šparajte se
Če je trening visoko intenziven, naj bo res visoko in ne srednje intenziven, zato se ne šparajte - naj vaš utrip poskoči na utrip, ki je za vas najvišji. Seveda pa pazite, da boste potem, ko boste utrip privzdignili, tega tudi spustili z vmesnimi intervali, ki sicer telesu služijo kot okrevanje ter naj trajajo nekje od 30-45 sekund.

Prvo trening, nato zajtrk
S polnim želodcem ne boste mogli trenirati, zato vadbo izvedite pred zajtrkom. Po njem pa telesu privoščite zdrav obrok, ki bo vseboval tako beljakovine, kot tudi ogljikove hidrate in zdrave maščobe. S tem boste telesu pomagal pri regeneraciji po treningu pa še siti boste.

Prirejeno po: How to Cram a Morning Workout and Breakfast Into 30 Minutes, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ