Kdaj in kako lahko v hladu vadite na prostem

Kdaj in kako lahko v hladu vadite na prostem
18.01.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Je vadbo ob nizkih temperaturah sploh še primerno izvajati na prostem in če da, kako?

Hladno vreme ni ovira za vadbo
Nižje temperature sicer niso ovira za vadbo na prostem, sploh, če nimate zdravstvenih težav, ki bi jih hlad lahko poslabšal in ste oblečeni tako, da vam je med vadbo udobno in toplo. Do težav pride lahko le takrat, ko so temperature tako nizke, da z gibanjem na prostem tvegate ozebline.

Vseeno pa ne bo odveč opozorilo, da pazite da boste tekli v solidnih vremenskih razmerah in po površini, ki ni spolza, saj bi lahko padli in se poškodovali.

Če imate zdravstvene težave, vadite v telovadnici
Tisti, ki ste popolnoma zdravi lahko vadite na prostem tudi v hladnih dneh, a če imate astmo, bolezni srca in kakšne druge zdravstvene težave, namesto na prostem raje vadite v telovadnici, saj bi hlad lahko negativno vplival na vaše težave.

Ustrezna se oblecite
Če boste vadili na prostem, si morate priskrbeti ustrezna oblačila za to. Kupite si lahko oblačila za vadbo na prostem, ki so na videz tanka, a zaradi materialov iz katerih so narejena, zelo topla. Lahko pa si nadenete tudi več tanjših oblačilih, s katerimi bo vaše telo ravno tako na toplem. Za piko na i pa seveda uporabite še kapo, rokavice in posebne maske za obraz, ki zaščijo kožo na njem ter preprečijo, da bi vdihovali tisti najbolj hladen zrak.

Ogrevanje je nujno
Preden boste začeli z vadbo na prostem, se ogrejte že doma, na toplem. Pretiravati vam ni potrebno, dovolj bo že, da vam bo prijetno toplo.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ