Kobe odstopil na maratonu v Hannovru

Kobe odstopil na maratonu v Hannovru
10.04.2018 AVTOR: L. Z.
Udeleženec OI v Londonu je v Nemčiji neuspešno lovil normo za letošnje EP.

Primož Kobe je tretji najhitrejši slovenski maratonec vseh časov.

V Hannovru je odstopil na 29. kilometru.

Zaustavila ga je poškodba zadnje stegenske mišice.

Etiopijec Seboka Negussa in Kenijka Agnes Kiprop sta zmagovalca 28. maratona v Hannovru. Negussa je 42,195 kilometra pretekel v času 2:09:44 ure, Kipropova pa je maratonsko razdaljo zmogla v času 2:32:35 ure.

Primož Kobe, ki je za Romanom Kejžarjem (2:11:50) in Mirom Vindišem (2:13:39) tretji Slovenec po izidih na 42 km vseh časov (2:14:50), je na devetindvajsetem kilometru odstopil zaradi poškodbe stegenske mišice.

Njegovi cilji so bili veliko manjši, kot bi bili sicer, saj je pred 14 dnevi staknil manjšo poškodbo zadnje stegenske mišice, ki še ni popolnoma pozdravljena. "Šele v četrtek sem se odločil, da v Hannover tudi potujem, saj zadnjih 14 dni skoraj nisem treniral. Pred tem sem v Keniji opravil res lep cikel priprav. Ko sem prišel domov, pa me je pričakala zima, sneg in nizke temperature, zaradi katerih treningi niso bili tako kvalitetni, imel pa sem težave tudi z mečno mišico, " je za STA pojasnil Kobe, ki si je želel teči pod 2:20:30 in se s tem uvrstiti na evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu.

Etiopski atlet Negussa je za seboj pustil tri Kenijce, Michael Njenga je dobil obračun z rojakom Duncanom Chereiyotom za drugo mesto, na koncu so ju ločile tri sekunde. Dvoboj bi se lahko razpletel povsem drugače, saj je Njengi v zadnjih metrih zmanjkalo moči in se je komaj zvlekel čez ciljno črto. Prvoomenjeni je za zmagovalcem zaostal 32 sekund, drugi pa 35.

Kenijka Kipropova je bil v ženski konkurenci prepričljivo najboljša, saj je drugouvrščeno Kazahstanko Akmaral Meirman premagala za kar 23 minut in 23 sekund.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ