Kombinacija teka in piva preveč tudi za Armstronga

Kombinacija teka in piva preveč tudi za Armstronga
26.11.2014 AVTOR: Matjaž Grilc
Na kvalifikacijski tekmi za prvi "beer mile" v Austinu je nastopil tudi Lance Armstrong, njegov poizkus pa se je končal klavrno.

Več informacij o pivsko-tekaškem dogodku lahko poiščete na njihovi uradni strani - www.flotrack.org/beermileworl ds/

Pravila svetovnega prvenstva v teku in pitju piva, poimenovanega Flo Beer Mile, so povsem preprosta: tekmovalci morajo čimhitreje preteči štiri kroge na atletski stezi v skupni razdalji ene milje (1600m), vmes pa spiti štiri pločevinke piva.

Izziv se na prvi pogled zdi enostaven, da pa to ne drži povsem, je dokazal tudi tako dobro pripravljen športnik, kot je Lance Armstrong. Udeležil se je kvalifikacijske tekme v domačem Austinu v Texasu, zaključil pa jo je po le enem pretečenem krogu in popitem pivu. Teksačan je dejal, da je bilo to zanj enostavno preveč, saj pitje piva in tek nista najboljša kombinacija.

Armstrong je bil eden glavnih favoritov, da postavi nov rekord v kategoriji super masters (40+), ki trenutno znaša pet minut in 51 sekund. V tem času ima običajni smrtnik veliko problemov zgolj popiti štiri pločevinke piva, če pa temu dodamo še 1600 metrov teka, je izziv skoraj nemogoč.

Svetovni rekord trenutno drži Američan James Nielsen, ki je izziv pretekel v štirih minutah in 57 sekundah. Nastopil bo tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo v Austinu potekalo 3. decembra.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ