Koristni nasveti za mamice tekačice

Koristni nasveti za mamice tekačice
30.03.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Ste mamica in radi tečete, a vam za tek zaradi številnih obveznosti in zato, ker čas radi preživljate z otroki primanjkuje? Morda vam bodo pri organizaciji v pomoč naši nasveti ...

Če boste naredile nekaj zase, se boste bolje počutile
Mamice običajno sebe nikoli ne postavijo na prvo, temveč na zadnje mesto, saj je toliko stvari, ki jih morajo urediti. A resnica je, da je prav, da ne pozabite nase in da si zase tudi vzamete čas in takrat počnete tisto, kar vas veseli. Če je to nekaj, kar vas spravi v dobro voljo in tudi dobro formo še toliko bolje. Če se boste dobro počutile, boste zagotovo tudi boljša mama in partnerka.

V dnevu si najdite čas, ko imate možnost, da greste na tek
Na tek greste verjetno lahko takrat, ko so otroci v vrtcu in šoli oziroma imate zanje varstvo, seveda pa je potrebno ta čas uskladiti tudi s službenimi in drugimi obveznostmi. Nekatere mamice tako za tek izkoristijo zgodnje jutranje ure, spet druge pozno popoldanske in večerne. Če se boste dobro organizirale, boste stvar zagotovo izpeljale.

Poiščite si družbo
Da treningov ne boste izpuščali, si omislite družbo prijateljice, saj boste tako tudi bolj motivirani za tek. Ker kaj je boljšega kot združiti prijetno s koristnim – pomigati in obenem poklepetati v dobri družbi.

Naj se vam tudi bližnji pridružijo pri teku
V aktivnost lahko vključite tudi partnerja in otroke. Partner sicer lahko teče z vami, otroci pa vaju lahko spremljajo na kolesu. Če tečete na tekaški stezi, lahko otroke zamotite z igračkami in drugimi aktivnostmi. Za manjše otroke in v primeru, ko varstva nimate, pa je odličen pripomoček tudi voziček za otroke, prilagojen za tek.

V udobni opremi bo vse lažje
Udobna in ustrezno prilegajoča se oprema bo naredila vaš trening prijetnejši zato je investirajte vanjo. Predvsem je za ženske tekačice pomemben dober nedrček, za vse tekače pa seveda ustrezna tekaška obutev. Za večjo motivacijo pa vam priporočamo opremo v barvah.. Ne verjamete? Poskusite.

Prirejeno po: 6 time saving tips for busy mother runners, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ