Na štiri oči s Silvanom Robba

Na štiri oči s Silvanom Robba
13.12.2013 AVTOR: Tina Ambrožič
Silvan se je s tekom začel ukvarjati, da bi pridobil kondicijo in izgubil težo. A ga je tako prevzel, da preprosto ne mora nehati teči.
Kdaj in zakaj si se pričel ukvarjati s tekom?
S tekom sem se začel ukvarjati leta 1996. Teža 108kg, kondicije pa nič, tako da nisem mogel preteči niti pol kroga na stadionu. Trebuh je bil tako velik, da je bil ovira pri zavezovanju vezalk na čevljih. To so bili glavni vzroki, da je bilo treba iz sebe kaj naredit.

Si pred tekom treniral kakšen drug šport?
Do leta 1996 se na žalost nisem ukvarjal z nobenim športom. Katerih tekov ne boš nikoli pozabil? Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli. Tako se rad spominjam prvega tekmovanja, prvega pol maratona, prvega maratona.

Kolikokrat tedensko sicer tečeš?
Odvisno je od samega počutja in prostega časa. Ponavadi 3 do 4 krat na teden. Ko pa se pripravljam na tekmovanje, tečem po programu 6-krat na teden.

Kako se motiviraš za tek?
Jaz motivacije ne potrebujem, zelo enostavno: rad tečem. Zaupaj nam, kako potekajo tvoji treningi? Pri treningih poslušam telo. Enostavno grem teči in če mi leži, naredim kakšen kilometer več, če pa ni pravega počutja, enostavno zavijem proti domu in končam s treningom. Ko se pa pripravljam na tekmovanje se čimbolj držim programa treningov.

Kako sicer skrbiš za svoje telo?
Telesu poizkušam dat le najboljše: zdrava prehrana, gibanje, zdrav način življenja, …

Kaj pa prehrana? Koliko pozornosti ji namenjaš?
V večini sem presnojedec, zato prehrani namenjam zelo veliko pozornost. Jem to kar telo potrebuje in se po tem dobro počuti. Edina slabost so sladkarije, a tudi teh se poizkušam izogibati.

Kakšne tekaške načrte, želje, imaš za v prihodnje?
Rad bi čim več časa tekel in pri tem užival. Rad bi se udeležil večjih Evropskih maratonov, pretekel 100 km, najraje na kakšnem 12 urnem teku.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom?
Poleg teka se ukvarjam tudi s kolesarstvom, rad zahajam v hribe. Kot hobi bi pa omenil vrtičkanje, kjer najdem veliko sprostitev za telo in dušo.
Značke: Trening, Na štiri oči
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ