Na Trail del Collio je slavila slovenka Lucija Krkoč

Na Trail del Collio je slavila slovenka Lucija Krkoč
24.04.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Minuli vikend 22. in 23.4. se je v Brdih odvijala ekomaraton Trail of Collio, na kateri je na 44,3 km razdalji slavila slovenka Lucija Krkoč.

Trail of Collio, ekomaraton, ki se že od leta 2013 odvija na področju Brd, na progi, ki poteka med Italijo in Slovenijo, je tudi letos pritegnil veliko število tekačev iz cele Evrope, ki radi tečejo v naravi.

Med številnimi udeleženci, ki so se teka udeležili, je kar nekaj tekačev teklo na rekreativnih prograh – eni dolgi 6km, drugi pa 12 km. Tisti bolj izkušeni tekači pa so se podali na 25km oziroma 44,3km dolgo progo. Prav to progo, ki se je začela v italijanskem Cormonsu, je prva pretekla prav slovenska Lucija Krkoč, saj je v cilj pritekla v dobrih štirih urah.

Za naš portal je povedala, da se je tega maratona udeležila prvič, saj se pripravlja na tekmo v Čilu, omenjena tekma pa ji je prišla prav za trening. Tudi zato se je na tekmo prijavila šele teden dni prej in se nanjo tudi ni posebej pripravljala. Na progi je bila sicer že vse od začetka v vodstvu, kljub utrujenim nogam, težavami s prebavo in lakoto, pa je brez težav prišla do cilja in uspela med tekom celo uživati v razgledu. Se ji je pa zdela proga dokaj težka, saj je imela ta vse do konca veliko kratkih, strmih vzponov in spustov. Sicer pa je Lucija z dosežkom zelo zadovoljna, saj pred tem sploh ni vedela, da je res zmožna premagati tako zahteven izziv.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ